iPon Hírek

Borderlands: The Pre-Sequel - infók, képek és játékmenet video

Dátum | 2014. 04. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Éppen a napokban írtunk róla, hogy érkezik egy új Borderlands-játék, és lám, máris megtörtént a hivatalos bejelentés. A 2K Australia által, a Gearbox segítségével fejlesztett anyag hivatalos címe nagyon viccesen Borderlands: The Pre-Sequel, ugyanis az első és a második rész között játszódik, így az egyiknek előzménye, a másiknak meg folytatása. A játék története Handsome Jack, a Borderlands 2 főellenfele körül forog majd - a fejlesztők is tudják, hogy ő volt az egyik legjobb karakter, így nem meglepő, hogy (még egy) saját játékot kap. A Pre-Sequelben egyébként Jack még nem egy gonosz diktátor, hanem egy megbízhatónak tűnő, derék ember, a sztori pedig azt fogja megmutatni, hogyan lesz belőle rosszfiú. A játék egyébként négy játszható karaktert tartalmaz majd és nagyrészt egy holdon játszódik.
A helyszín egyébként nem csak azt hozza magával, hogy Pandorától eltérő környezetet kapunk, hanem fontos játékelemként jelenik meg a csökkentett gravitáció, aminek köszönhetően magasabbra tudunk ugrani, máshogy viselkednek a fegyvereink és más hatással vannak a gránátok is ellenfeleinkre - a lökéshullám például kilökheti őket az űrbe. Az is lehet, hogy egyszerűen csak elkábulnak támadásainktól, és magatehetetlenül elkezdenek lebegni, miközben mi vidáman kilőhetjük őket. Egy másik fontos elem lesz az oxigén, melyre egyrészt szükségünk van az életben maradáshoz (loot formájában, vagy tározókból gyűjthetjük be), másrészt pedig felhasználhatjuk olyan spéci dolgokra, mint például a jetpackünk működtetése, aminek segítségével alapból megközelíthetetlen helyekre is eljuthatunk. Egyébként lelőhetjük az ellenfelek fejéről a sisakot is, megfosztva ezzel őket az oxigénellátástól, bár az számomra egyelőre nem teljesen tiszta, hogy a fejlövés után még mennyire lehet szükségük oxigénre.
Csak előző generációra és PC-re A játék egyébként némi meglepetést okozva kizárólag Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re jön, Xbone-ra és PS4-re egyáltalán nincs tervben. Randy Pitchford, a Gearbox vezére elárulta, egészen egyszerűen azért döntöttek így, mert még nincs a vásárlóknál elég az új konzolokból. "Az Xbox 360-ból és a PS3-ból együtt több, mint 150 millió, de inkább 170 millió van a felhasználók kezei közt világszerte. Ezzel szemben kevesebb az Xbox One és a PS4 összesen, mint amennyi példányt eladtunk a Borderlands 2-ből" - mondta Pitchford, majd hozzátette, a legtöbb Borderlands-rajongónak egyszerűen még nincs új konzolja, viszont az új konzolok tulajdonosainak nagy eséllyel megvan még az előző generációs masinája. "Nagy biztonsággal mondhatjuk, hogy nagy a kereslet egy új Borderlandsre. Ez a kereslet pedig PS3-on, Xbox 360-on és PC-n létezik. Nem tudom, hogy ez az új generáción mikor lesz így. Gondolom idővel, mondjuk harmadik, negyedik karácsonyi szezonuk után már eleget adnak el belőlük." Játékmenet videónk is van A VG247-nek már volt szerencséje játszani az egyik küldetéssel, ezt meg is örökítették, és ellátták némi narrálással.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Lazahunter
2014.04.11. 16:41
Ez inkább tűnik egy új nagy DLC-nek, mint külön játéknak ... ráadásul eddig is kaptunk már új karaktereket olcsóért.
Minden tök ugyanúgy néz ki, az egész játék, UI, minden ... brutál újrahasznosítás új játék címen ahelyett, hogy a következő számozott részen dolgoznának.
Ennyire nincs pénz?

Na meg a PS4 és XOne kiadás hiányát sem értem, mikor elég lenne a PC-s változatot kiadni oda ... ráadásul nincs hasonló játék az új gépekre, vinnék mint a cukrot ... ott nincs még BL2 sem.
Jaaaa, vagy most ezt mondjuk, és mikor elfogyott a régi konzolosokból jó sok, akkor bejelentjük azokat is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hydra.x01
2014.04.12. 15:35
na es mennyibe fog ez kerulni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim
2014.04.12. 16:15
"... bár az számomra egyelőre nem teljesen tiszta, hogy a fejlövés után még mennyire lehet szükségük oxigénre."

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Taranisz hydra...
2014.04.13. 15:10
~24$
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!