iPon Hírek

Bővíti az iPhone tárhelyét egy új moduláris tok

Dátum | 2016. 06. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az iPhone-okhoz tervezett védőtokokkal Dunát lehetne rekeszteni, de néha feltűnik egy-egy különlegesebb példány, aminél érdemes egy kicsit elidőzni. Ilyen például a Sandisk által tervezett iXpand Memory Case, ami már moduláris felépítéssel bír, és ahogy azt a neve is mutatja, bővíti a tárhelyet.
Az újdonsággal kapcsolatban az első dolog, amit mindenképpen érdemes leszögezni, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6s modellekkel kompatibilis. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy a Sandisk tervezi-e elkészíteni az iXpand Memory Case nagyobb variánsát, ami már a pluszosított iPhone kivitelekre illeszkedne. No, de mit is nyújt a Sandisk fejlesztése? Az okostelefonokra pakolható tok nemcsak védelmet ad a készülékek számára, hanem nagyobb tárkapacitást is, méghozzá úgy, hogy külső adattárolóként kapcsolódik az iPhone-hoz a beépített csatlakozójával. Az iXpand Memory Case három különböző kivitelben lesz megvásárolható, így az ára is kordában lesz tartva. Az alapot egy 32 GB-os kivitel jelenti, a kínálat középső tagja már 64 GB-tal szolgál, a csúcsot pedig egy 128 GB-os variáns képviseli. Ennek segítségével tehát akár 256 GB-nyi tárhelyet is nyújthat egy iPhone 6 vagy iPhone 6s.
A Sandisk készített egy külön alkalmazást is a termékhez, ami az iXpand Case néven fut. Ennek a segítségével lehet majd kényelmesen hozzáférni és menedzselni a különböző tartalmakat a tokban foglalt tárhelyen. Van az applikációban külön képnézegető, valamint videó- és zenelejátszó is, és képes megnyitni minden más fájlt is. Az iXpand Case az adatok mozgatásából is ki fogja venni a részét, néhány érintéssel lehet majd a telefonról az iXpand Memory Case-re másolni, vagy akár fordítva. És ezzel még nincs vége. Az védőtokon van egy 8 pines csatlakozófelület, ahova külső akkumulátort lehet illeszteni. A modulként felpattintható telep 1900 mAh-s kapacitású, vagyis kövérebb, mint az iPhone 6 vagy az akár az iPhone 6s integrált akkumulátora. A telepre került egy Micro-USB aljzat is, ezen keresztül lehet majd a töltéséről gondoskodni az eltávolítását követően is. A megjelenés szempontjából fontos, hogy ez a csatlakozófelület a szemek elől rejtve van. A külső akkut természetesen közvetlenül nem éri el az okostelefon, ez csak a belső egységet fogja tölteni addig, amíg az ki nem fogy a szuflából.
Annak érdekében, hogy a védelmi célt is megfelelően lássa el, a belseje puha gumírozást kapott, a külső héjat viszont valóban kemény és magas strapabíróságú műanyag felület alkotja. A kialakításának köszönhetően biztosabb lesz a fogása is a tokba burkolt gépezetnek. A színválasztékot tekintve nem lehet ok panaszra, viszont az alapot minden esetben a sötétszürke jelenti, és viszonylag kicsi a színezett felület. A kínálatban van egyébként kétféle kék, szürke és piros is.
A Sandisk iXpand Memory Case legolcsóbb változata 60 dollár lesz, ami figyelembe véve a 32 GB-os tárkapacitást, nem is rossz ajánlat. Ha valaki ennél fentebb szeretne menni, akkor a következő lépcsőfok 100 dollárért a 64 gigás modell, a maximalisták pedig benevezhetnek 130 dolláros verzióra, melynél már 128 GB-tal gazdagodik a tárhelye. Ezekre jöhet még az akkumulátoros modul, amiért további 40 dollárt kér a gyártó. Az eszköz forgalmazása az Egyesült Államokban kezdődik meg először, maga a tok már el is érhető, a telepet pedig elő lehet rendelni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Zephyrus
2016.06.27. 08:21
mophie régóta gyárt ilyet:

http://www.mophie.com/shop/iphone-6-plus/space-pack-iphone-6-plus?a92=12
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kisza25
2016.06.27. 08:31
bírom az ilyen tokokat, ebbe belerakod a telefont és onnantól kb mindegy, hogy milyen telefonod van, mert úgy sem látszik, azért almás telefont a többség azért vesz, mert jól néz ki és tudja villogtatni, hogy neki ilyen van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kihaennem
2016.06.27. 09:18
nincs ilyenre szükség. ez nem android ami mindent teleszemetel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. khaun
2016.06.27. 09:26
Micsoda fejlődés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szegecs69
2016.06.27. 10:25
Jó lenne ha az SE re is lenne ilyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kajafun
2016.06.27. 10:59
Milyen jó is lenne, ha végre azt a kis kütyüt, a memória kártya slotot, végre bele tennék a telefonjaikba!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.06.27. 12:57
Ha bármikor problémám lenne a telefonommal egyből hozzád fordulnék, hiszen látszik, hogy mekkora szakértő vagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DemonDani Zephy...
2016.06.27. 13:55
Hasonló valóban, de ez azért egy kicsit másabb.

A Sandisk lényegesen rugalmasabb, mert több kivitele van, és az akku csak választható, és még olcsóbb is, nem is kevéssel.

Valószínűleg akad más gyártónál is ilyesmi egyébként, de tényleg áttekinthetetlen a kiegészítők sora az iPhone esetében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Buky87 Kajaf...
2016.06.27. 14:22
Régen azt mondta az Apple, hogy azért nem lehet bővíteni a készüléküket, mert ezek a memóriakártyák jóval lassabbak mint a beépített tárhely és ha elromolnak akkor az emberek egyből a telefont hibáztatnák. Nem mellesleg nagyobb felárat fizetnek a több tárhellyel rendelkező telefonokért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. I_love_Nap... kihae...
2016.06.27. 14:22
A butaságoktól kíméld meg legközelebb a fórumtársakat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani Buky8...
2016.06.27. 23:04
Ugyanez volt a magyarázat a Galaxy S6-nál is... (Láss csodát, az SGS7-re már megváltozott a Samsung véleménye. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gunther Demon...
2016.06.28. 20:27
Gondolom azért változott meg a véleménye mert sokaknak hiányzott a bővíthető tárhely és halgattak a vevőkre.
A nagyobb akksi is valószínűleg ennek köszönhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!