iPon Hírek

Bővül a Chrome - és lassul...?

Dátum | 2009. 11. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Bővítményeket kínál gyors és karcsú böngészőjéhez, a Chrome-hoz a Google, melyek segítségével számos hasznos funkcióval és képességgel ruházhatjuk fel a puritán alapböngészőt, egyéni igényeinknek megfelelően.

Kérdés azonban, hogy ez milyen hatással lesz a Chrome legfőbb előnyére, nevezetesen a pehelysúlyára és a sebességére, amivel még a Firefoxtól is sikeresen elorzott számos rajongót. Elvégre bármiféle bővítmény szinte elkerülhetetlenül "felfújja" és lassítja az alapprogramot - jelen esetben a Chrome-ot.

Épp ez talán a legfőbb problémája az egyébként nem véletlenül népszerű Firefoxnak is: sokat tud ugyan és rendkívül kényelmes, személyre szabható - viszont éppen ezért nagy és lassú. Kellemetlen lenne, ha a Chrome is így járna - bár ez persze nyilván függ a telepített bővítmények mennyiségétől is; egy-kettő még nyilván nem okoz gondot.

A jelenleg elérhető bővítmények itt tekinthetőek meg; van köztük minden, jelszógenerálótól és -megjegyzőtől YouTube-letöltőig, amire csak szüksége lehet az embernek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. polarx
2009.11.18. 14:28
nálam nem működik a link.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Castiel
2009.11.18. 15:26
nem a linkel van gond, hanem az oldallal.. le van állva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rini
2009.11.18. 16:21
Ez mindig is így volt. A róka is gyors ha csak az alapokat teszed rá, de ha nekiállsz legózni a sok bővítménnyel akkor belassul. Az utóbbi időben ezért tértem vissza az ie8-ra, mert nem kellett annyit szórakoznom a bővítményekkel és így is meglehetősen gyors és biztonságos. A Chrome ugyan így fog járni mint a Fox. A sok bővítmény megöli a sebességet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. oliba
2009.11.18. 16:56
Nekem firefm volt és egy darab bővítményt se telepítettem a flashen kívül, de halál lassú volt. Chrome most elég gyors, csak 1 hét alatt csinált egy 600MB-ot könyvtárat magának
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!