iPon Hírek

Bővül az Intel Montevina CPU családja

Dátum | 2008. 01. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel két új sorozattal bővíti Montevina platformjának mobil processzorait: az egyik család a notebook piacot célozza meg, ezek a processzorok a P szegmens tagjai lesznek, míg a második család a kisméretű számítógépekben (SFF)  kap helyet a jövőben, ezek a processzorok S jelöléssel büszkélkednek.

Az Intel eredetileg négy részre bontotta a Montevina platform processzorait: az X jelöli az extrém szegmenset, ezek a processzorok 40W-nál magasabb TDP-vel bírnak, míg a T jelöléssel ellátott modellek a nagyteljesítményű szegmenset képviselik, az egységek TDP-je 20-39W között helyezkedik el. A harmadik sorozat tagjai L jelöléssel bírnak, ezek a processzorok alacsony feszültségű, alacsony fogyasztású modellek, amelyek 12-19W közötti TDP-vel bírnak. A negyedik rész az U jelölésű modelleké, amelyek rendkívül energiatakarékosak, ezek a processzorok 11,9W-os vagy kisebb TDP-vel büszkélkednek.


A lista most két új taggal bővült: az egyik sorozat a P jelölést viseli, ezek a processzorok nagyteljesítményű, energiatakarékos egységek, amelyek 20-29W közötti fogyasztással üzemelnek, az új család hatására a T szegmens határértékei 30-39W-ra változnak. A második sorozat az S jelölést viseli, ez a szegmens a kisméretű konfigurációkba szánt kisméretű processzorokat takarja. Az S osztály további három részre tagolódik: SP, SL és SU, ezek a családok sorrendben 20-29W-os, 12-19W-os és 11,9W-os vagy alacsonyabb fogyasztással rendelkező modelleket takarnak.

Ezzel együtt az Intel terveiben szerepel a négymagos mobil processzorok piacra dobása, erre várhatóan az év harmadik negyedévében kerülhet sor. A négymagos mobil processzorok jelölésénél az asztali Core 2 Quad modellek esetében már megszokott Q jelölést használja majd a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:41
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!