iPon Hírek

Boxer-egér a Microsofttól...?

Dátum | 2008. 04. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

No nem egészen, de majdnem. A cég nemrég nyilvánosságra hozott (bár már 2006-ban bejegyzett) szabadalma ugyanis egy olyan "egér" terveit tartalmazza, amit az ember majdnem úgy használhat, a kezére húzva, mint egy boxert - a különbség csupán annyi, hogy ez nem az ujjaink "ütőfelületén" foglal helyet, hanem a kezünket-tenyerünket "öleli át", de a használata mégis csak ökölbe szorított kézzel lehetséges - ugyanis ez a mozdulat aktiválja az egeret.


Onnantól kezdve pedig, hogy az öklünket összezártuk, már irányíthatjuk is a kurzort a képernyőn pusztán a kezünk mozgatásával (lásd Különvélemény, Tom Cruise...). Ezt pedig egyszerűen úgy tették lehetővé, hogy az egérben elhelyeztek egy giroszkópot ami folyamatosan követi a kezünk koordinátáit - eléggé hasonlóan egy Wiimote-hoz.

Az egér gombjait oldalra, kényelmes pozícióba helyezték, így könnyedén kezelhetjük azokat a hüvelykujjunkkal - vagy akár gépelhetünk is mellette, abban sem zavar. Mindent egybevetve tehát egy nagyon ötletes és hatékony tervezetről van szó - a kérdés csak az, hogy mikor valósul meg (ha egyáltalán). Tekintve, hogy a szabadalmat már két éve bejegyezték, bőven lett volna rá idő, hogy össze is hozzanak belőle valami kézzelfoghatót.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. n1x!t
2008.04.18. 17:41
csuklószorító.. midnenkinek csak jánlani tudom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!