iPon Hírek

Brit céggel erősíti a "látó" keresőjét a Google

Dátum | 2010. 04. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Nyélbe ütötte első angliai cégfelvásárló-akcióját a Google; az akvizíció alanya ezúttal az aprócska Plink volt, akik egy igen hatékony vizuális kereső megalkotásával hívták fel magukra a nagy G figyelmét.

A mindössze két emberből - az alapítókból - álló vállalat vizuális keresője PlinkArt néven vált ismertté, funkciója pedig abban áll, hogy egy egyszerű fénykép alapján is be tud azonosítani különböző festményeket és műalkotásokat, amikről aztán nyomban el is halmozza az embert minden információval, amire csak kíváncsi.

Az egykori Plink 'gárdáját' a Google tehetségükhez híven az Androidos Goggles alkalmazása fejlesztésére szerződtette (akik nyomban tájékoztatták is eddigi felhasználóikat, hogy a PlinkArtot már nem is fogják tovább fejleszteni), melynek funkciója hasonló a PlinkArthoz (szintén vizuális kereső), csak szélesebb a spektruma: helyszínektől könyveken és borokon át kapcsolati információkig és logókig mindennel foglalkozik - persze műalkotásokkal is.

A Goggles már eddig is elérhető volt az Android Marketplace-en, és e friss fejlemények nyomán úgy tűnik, igen izgalmas, fejlődési lehetőségekkel teli jövőnek is néz elébe.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. doktorovic...
2010.04.14. 10:22
nem semmi ez a Google
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!