iPon Hírek

Brutális bírság a Vodafone-nak

Dátum | 2010. 04. 21.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Negyvenmillió forint bírsággal büntette a Vodafone Magyarország Zrt.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert a mobiltelefon-társaság 2009. július 13.-szeptember 11. közötti "Nyári SMS promóció" nevű játéka során tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. A marketingakcióban a fogyasztók naponta megnyerhették a hatvan, bruttó félmillió forint értékű nyaralás egyikét, fődíjként pedig egy 16 millió forint értékű siófoki nyaralót sorsoltak ki. A játékról a Vodafone több módszerrel tájékoztatta ügyfeleit, ezek egy részét a GVH megtévesztő jellegűnek találta (a sorsolásban való részvételhez például regisztráció kellett, de a fogyasztók jelentős része enélkül küldte be a "nyaralás" szót 250 forintos sms-ben). Volt olyan sms is, amelynek alapján a fogyasztók azt gondolhatták, minden nap esélyük van egy nyaralás és egy nyaraló megnyerésére, de ez nem így volt.

A GVH súlyosbító körülményként értékelte, hogy korábban már több alkalommal megállapították, a Vodafone megtévesztésre alkalmas magatartást tanúsított, enyhítő körülménynek találták viszont, hogy a társaság egyes kommunikációs eszközein törekedett a teljes körű információra, és az akció megindítását követően igyekezett javítani kereskedelmi kommunikációin.

A Vodafone Magyarország álláspontja szerint a "Nyári SMS promóció" során nem tanúsítottak jogsértő magatartást - közölte a társaság az MTI-vel -, ezért keresettel fordult a Fővárosi Bírósághoz, hogy a GVH változtassa meg határozatát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Menthix
2010.04.22. 00:31
Azért egy ekkora cégnél ez szerintem nem mondható "brutális" bírságnak.
Csikkzsebből kifizetik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. paulbig
2010.04.22. 00:43
Így van, ez semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. daninak
2010.04.22. 07:13
Látszik,hogy nem dolgoznak gyorsan a felügyeletnél / bíróságokon. 160000 sms árát kérik vissza miből gondolták, hogy ez elég lesz..
A vodkánál pontosan nyilván van tartva ki és mennyi smst küldött erre vagy bármikor. Azt fizettessék vele vissza, esetleg adjanak mellé jóváírást jegybanki alapkamat 2szeresén.

Másrészről: Akinek nincs agya, nem tud olvasni, nem ismeri(feltételezi) a következményeket az önkéntes adatszolgáltatásról, az vagy ne kaphasson telefont a kezébe, vagy NE vegyen részt a néphülyítésben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!