iPon Hírek

Brutális gamer-laptop-terv: valószerűtlen, de szép

Dátum | 2008. 12. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A Prime Gaming Laptop egy újabb olyan elképzelés, ami nem valószínű, hogy valóra válik, viszont kellően lenyűgöző ahhoz, hogy megcsodálja az ember, és elálmodozzon rajta amolyan "de jó lenne, ha..." jelleggel.


Legfőbb és legszembetűnőbb jellegzetessége természetesen a három képernyője, amelyek tetszés szerint le- és felhajthatóak egyenként és együtt is. "Természetesen" mindhárom OLED. Hárman együtt 32:10-es képarányt produkálnak, 26 hüvelykes képátlóval.


A központi képernyő önmagában 10 hüvelykes 16:10-es arányú, míg a két szélső 8 hüvelykes és 8:10-es arányú. A hajtogathatóságukból következik továbbá az is, hogy a laptop egésze is kétszeresen összecsukható, így használaton kívül egy többé-kevésbé normális méretre csomagolható össze.


Az elképzelés szerint a gép egésze alumíniumból készülne, ami így egyben a hűtést is biztosítaná. Két CPU-ja és két GPU-ja lenne - bár arról nem szól a fáma, hogy pontosan milyenek -, a hozzájuk illő ventilátorokkal együtt (elvégre a passzív hűtés egy ilyen szörnyeteghez nyilván kevés, bár még aktívval sem tudjuk hová pakolnák őket).


Összegezve: Kyle Cherry ezen alkotása álomnak legalábbis szép egy darab, mi több, egyenesen gyönyörű. De ha valaha is valóra válna mégis, akkor a legsúlyosabb problémát valószínűleg az ára jelentené, ami három ekkora méretű OLED-képernyő esetében igencsak az egekbe szökne - nem is szólva az erőmű-jellegű hardver-felszereltségről.Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2008.12.30. 13:01
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zuchy
2008.12.30. 13:13
Az igen! o.O


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Doky06
2008.12.30. 14:03
Nem mostanában lesz ilyen technológia! Leszek vagy 50 éves mire megérem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zuchy
2008.12.30. 14:05
Mire ez talán megvalósul akkor, már úgyis lesz olyan aksi amivel bírni fogja...

Szerintem 10 év múlva lesznek hasonlók.
A képátló nem jó így, nem összeadni kell, hanem az egészet nézni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!