iPon Hírek

Brutálisan sikeres a Battlefield 1 és a FIFA 17

Dátum | 2017. 05. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az Electronic Arts a befektetőknek tartott konferenciahívásán részletezett néhány információt az elmúlt üzleti évről. És habár a Mass Effect Andromeda teljesítményét kifejezetten érdekes lett volna látni, az már éppen kiesett az előző üzleti évből, úgyhogy majd jövőre, vagy a negyedéves beszámolónál tudhatunk meg többet. Azt viszont megtudtuk, hogy a Battlefield 1 és a FIFA 17 nagyon ment az elmúlt évben. Az első világháborús játékkal összesen 19 millió egyedi játékos játszott a megjelenése óta, ami 50%-kal magasabb, mint a Battlefield 4 hasonló teljesítménye. Nem kérdés tehát, hogy az Electronic Arts és a DICE hosszú ideig támogatni fogja új tartalmakkal az anyagot. A FIFA 17-tel a megjelenése óta 21 millióan játszottak, amivel így egyértelműen a világ legnépszerűbb sportjátéka. Érdekes, hogy a játékostábor közel fele, mintegy 12 millió ember kipróbálta a The Journey nevű új egyjátékos sztorimódot, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy ez kaphat folytatást a következő részben. Növekvő digitális eladások, 100 millió konzol Az Electronic Arts előrejelzései szerint a 2017 végére a teljes iparágban már 40% fölött lesz a digitális vásárlások aránya a konzoljátékok között. Egyre közeledünk tehát az 50%-os arányhoz még annak ellenére is, hogy a konzolokon esetenként jelentősen drágábbak a játékok a digitális áruházban, mint a dobozos verzió, ráadásul utóbbi esetében ugyebár lehetőség van használtan továbbadni a terméket. Úgy látszik azonban, hogy az emberek egyre inkább értékelik a digitális vásárlás kényelmét. Ezzel együtt a kiadó pénzügyi vezetője, Blake Jorgense elmondta, hogy várakozásaik szerint az Electronic Arts el fog maradni az iparági 40%-tól, ami az általuk készített játékok jellegének köszönhető. Példának a FIFA-t hozta fel, ami egy hatalmas globális termék, és azokon a piacokon is nagyon jól fogy, ahol egyébként jellemzően lassabb, vagy korlátozott az internetelérés, és így a digitális vásárlás nem lehet opció a felhasználók számára. Megjegyezte viszont, hogy a Battlefield 1 nagyon jól teljesített digitális eladások tekintetében, és összességében az elmúlt üzleti évben kiadó összes értékesített játékának már 33%-a digitálisan ment el. Végül pedig a kiadó megjegyezte, hogy előrejelzésük szerint a PS4 és az Xbox One összeladásai valahol 105 millió példány környékén lesznek még az idén.
Az aktuális eladási adatok a VGChartz adatbázisa alapján
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. tiburka
2017.05.10. 18:17
Azért a FIFA még mindig gáz. A mozgásokat nem sikerült ezzel a fejlett technológiával sem autentikusabbá tenni, bár tény, hogy sokkal jobb az elődeihez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kogeru
2017.05.10. 18:57
Mai napig nem értem, sem azt hogy ennyien sem azt hogy bárki miért játszik FIFA-val. Régen iskolában a focista osztálytársunk tolta a szövegeket mekkora jó az új fifa blablablaaa mi meg haverokkal forgattuk a szemünket hogy megint az a szar? Oké, legyen focisjáték szarják ki 2-3 évente, bár megértem ameddig ennyi gyökér veszi minden évben 15 k+ ért vagy tököm tudja mennyiért én is lökném.


De még a BF1 ww1 körítés is gagyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. B_Real Koger...
2017.05.10. 19:05
Kb. minden évben frissítik a rostereket, és kiadják 15000-18000/20000 Ft-ért platformtól függően. Plusz egy ideje valami FIFA pontokat is lehet vásárolni, ha valakinek nem lett volna az alapjátékért kicsengetett pénz. 4-5 évente meg frissítik a motort. Mellesleg én szeretem a Frostbite motort, de szerintem az arcok és arcanimációk elég... furán néznek ki.
Amúgy az EA helyében én Season Pass-szal adnám ki a FIFA-t. A szezonbérlet tartalmazná az idegenbeli mezeket és packonként jönnének a csapatok stadionjai. Akkor is lenne elég behülyített vásárlójuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Samanoske
2017.05.11. 00:22
Bf1-be nincs semmi extra,cod 1-2 sokkal jobb vagy a medal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. B_Real Saman...
2017.05.11. 12:15
Vagy a Red Orchestra 2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kogeru B_Rea...
2017.05.11. 12:57
Annyira nem jött be, 12 órám van össz vissz. De voltak jó pillanatok, egyik pályán valami torony szerűségben kempelve 10+ embert szedtem le, valamint egy kőfal ellen intézett rohamot is megállítottam hátulról miután elfutottak mellettem. Van egyfajta feelingje, de annyira nem ragadott magával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. B_Real Koger...
2017.05.11. 13:13
Számomra a MOHAA óta egyértelműen a legnagyobb élményt nyújtó világháborús játék. Amibe bele tudok kötni, azok a különböző bugok, pl. guggoláskor-kúszáskor random textúra alá látsz, stb. A tank irányítását is imádom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balium
2017.05.12. 17:49
Khmmm...biztos semmi köze ahoz egyik játékhoz sincs jelenleg törés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tiburka baliu...
2017.05.12. 23:06
BF1-hez van. FIFA 17-hez nincs és nem is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!