iPon Hírek

Búcsúzik a 3DMark Vantage és a PCMark Vantage

Dátum | 2017. 03. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Futuremark bejelentette, hamarosan véget ér két népszerű tesztprogram, a 3DMark Vantage és a PCMark Vantage támogatása, így ezeket már nem sokáig lehet használni videokártya- és számítógép-tesztre.
A 3DMark Vantage még 2008 folyamán jelent meg, azaz közel tíz éves szoftverről van szó, ami felett alaposan eljárt az idő. Persze ennek ellenére sokan használják még ma is, főként tuningolt rendszerek teljesítményének mérésére, ám ez az időszak hamarosan véget ér, hiszen áprilistól kivezetik az alkalmazást a piacról. A videokártyák tesztelésére használható 3DMark Vantage mellett a PCMark Vantage is hasonló sors elé néz, hiszen felette is alaposan eljárt már az idő, így modern konfigurációk tesztelésekor érdemesebb a legújabb tesztprogramokat használni, hiszen azok tartalmazzák a szükséges optimalizációkat, amelyekkel kiaknázhatóak az új komponensekben rejlő lehetőségek.
Hogy mit is jelent a hivatalos támogatás megszűntetése a 3DMark Vantage, illetve a PCMark Vantage esetében? Gyakorlatilag azt, hogy 2017. április 11-e után egyik szoftverhez sem érkezik több frissítés, valamint egyik sem lesz már elérhető a hivatalos weboldalon keresztül megszokott letöltés formájában. Aki abban reménykedik, hogy eredményeket azért továbbra is lehet majd feltölteni, illetve hitelesíteni, annak csalódnia kell: ezt a funkciót is nyugdíjazzák. A két szoftver átkerül a régi tesztprogramok szekciójába, ahonnan szabadon, ingyenesen letöltheti, aki akarja – bár ennek sok értelme már nem lesz, csak ha nosztalgiázni szeretnénk. Érdekes egybeesés, hogy a Microsoft Windows Vista operációs rendszerének kiterjesztett támogatási ciklusa is pont ezen a napon, vagyis április 11-én ér véget.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pdx06
2017.03.29. 16:42
Nem fog hiányozni, sz.rt nem ért az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ch00ler
2017.03.29. 20:50
A vista sem
Az is annyit ert. Leginkabb a win 7 megjelenese utan kellett volna nyugdijazni 1 nappal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sadenal
2017.03.30. 13:26
És akkor mi lesz helyette?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!