iPon Hírek

Büntettek a szadista Google videó miatt

Dátum | 2010. 02. 24.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Egy olaszországi bíróság elítélt három Google-vezetőt, amiért nem cselekedtek elég gyorsan, hogy eltávolítsanak egy internetes videót, amelyben szadista tizenévesek ütlegelnek egy autista fiút, és gúnyolódnak vele. Az ügyből az egész világon hír lett, amely kapcsán felmerültek az internetes szabadsággal kapcsolatos kérdések is.

Az első ilyen bűnügy kapcsán, amelyben gyerekek vettek részt, elítélték mindhárom vezetőt, akik hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, ugyanakkor felmentették őket a becsületsértés vádja alól. A negyedik vádlottat, akit csak becsületsértéssel vádoltak, felmentették.

A Google a döntést elképesztőnek nevezte. Mint Bill Echikson, a Google szóvivője fogalmazott, rendkívül felzaklatta őket a döntés. Az ugyanis sérti a szabadság alapelveit, amelyen az internet alapul - tette hozzá.

Az elítéltek között van Peter Fleischer, a Google nemzetközi jogi tanácsadója, David Drummond, a cég szenior elnökhelyettese és vezető jogi szakembere, illetve George Reyes nyugalmazott pénzügyi vezető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. kullancska
2010.02.24. 20:13
Ehhez csak gratulálni lehet szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gebana
2010.02.24. 20:17
ez de idiótaság. -.- mértnem azt, aki feltette? meg mindenkit aki bennevolt? -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2010.02.24. 20:37
ez de idiótaság. -.- mértnem azt, aki feltette? meg mindenkit aki bennevolt? -.-

Nem idiotasag, hanem jogallamisag.

Azert nem az felel aki feltette, mert vannak jogszabalyok, amelyek alkalmazasabol ez az idiotasag jon ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. littleguy
2010.02.24. 21:55
Jogállamiság... ehhh... Ez már milyen. Kb mintha egy kettős gyilkosság második áldozatát elítélnék, mert nem akadályozta meg az elsőt Egyébként meg asszem, hogy minden oldalra ki van rakva, ahova képet/videót/bármit fel lehet tölteni, hogy "az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget a feltöltött tartalmakért..." Vagy tévedek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Insignia
2010.02.24. 22:09
lassan elérjük majd hogy az olazok isa franciák szintjére süllyednek... mi ezzel a céljuk?
littleguy-al értek egyet hogy "az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget a feltöltött tartalmakért...",plusz azért adhatnának viszonyítási alapot hogy mihez képest nem cslekedtek gyorsan...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!