iPon Hírek

Bűntudatosak a feleslegesen nyomtatók

Dátum | 2009. 07. 29.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Lexmark felkérésére az Ipsos által készített 2007-es európai kutatás szerint a munkavállalók kilencven százaléka tisztában van azzal, hogy a papírszemét fontos probléma forrása. Azonban majdnem negyedük (23 százalékuk) bevallotta azt is, hogy pazarlóan nyomtat. Az Ipsos 2009-es Lexmark-kutatása pedig arra mutat rá, hogy négyből három ember bűntudatot érez, amikor feleslegesen nyomtat.

Az új kutatás kiemeli, hogy mennyi ember bízik abban, hogy a gyártók segítenek csökkenteni az ökológiai lábnyom értékét. A válaszadók 97 százaléka jelezte, hogy értékelne egy "öko" gombot a nyomtatóján, hogy amennyire lehetséges, környezetbaráttá tehesse a nyomtatást. Pontosan emiatt található meg a Lexmark X650 termékeken a "print less" funkció.

Ilyen print less funkció például az az usb-port, amely minden X650 sorozathoz tartozó nyomtató elején található. Az usb-port lehetővé teszi, hogy a felhasználók a beszkennelt, automatikusan pdf formátumba konvertált dokumentumot elmentsék maguknak - nyomtatás nélkül. A pdf-et azután a megbeszélésen bemutathatják a laptopjukon vagy szétküldik e-mailen. A hibás nyomtatások számát csökkentheti a nagy, konfigurálható színes érintőképernyő, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók előnézetben megnézzék a dokumentumokat, így minimális mennyiségű oldalt nyomtatnak ki rosszul vagy másolnak hibásan. Hasznos funkció ezen a területen az e-mailbe szkennelés is. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a szkennelt dokumentumokat átnevezhessék a tartalmának megfelelően, és a csatolmányt követlenül e-mailben küldjék egyenesen a nyomtatóból.

"Az európaiak környezettudatosak. A Lexmark X650-es sorozata lehetővé teszi, hogy az irodában kevesebbet nyomtassanak, csökkentsék az ökológiai lábnyom értékét és a költségeket is lefaragják. Az olyan funkció mint az usb-port vagy a színes érintőképernyő, nagyobb szabadságot ad, és segít abban, hogy kevesebb hulladékot termeljen a cég. A Lexmark innovatív hardvertechnológiája pedig segít fokozni a termelékenységet, segít spórolni, a káros környezeti hatás is kisebb. A Lexmark elkötelezett abban, hogy segítsen kevesebbet nyomtatni és többet spórolni" - hangsúlyozta Marty Canning, a Lexmark vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Nyomtatási Megoldások és Szolgáltatások Üzletág elnöke is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. szabtam
2009.07.29. 23:23
VISSZA A HIRHEZ

hát acikket el sem olvasom, elég volt a címe.... looool.

egyébként igaz. engem is boszant, amikor feleslegesen nyomtatok. hamarabb elfogy a papír, és megint mehetek venni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sfsxnight
2009.07.30. 20:04
Én ami papirokat elcseszek nyomtatok majd valamit a másik oldalára. Pl van hogy elfelejtek berakni faxoláskor egy "használt" papirt, és rányomtatja egy tisztáta a 3centit elfoglaló faxnaplót...
Na az ilyen papir megy a használt kupacba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2009.08.02. 16:57
én egyáltalán nem nyomtatok. na ezt übereljétek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!