iPon Hírek

Calibre: e-könyvkezelés és konverzió ingyen, gyorsan

Dátum | 2009. 03. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Bár az e-olvasók hozzáférhetősége hazánkban még mindig szinte a nullával egyenlő (eltekintve persze a Stanza olvasóprogrammal ellátott iPhone-októl), azért e-könyvekből így is sokan rendelkeznek már tekintélyes gyűjteményekkel. Olvasásuk azonban megfelelő szoftverek híján problémás lehet.


Itt jön be a képbe a gyakorlatilag minden oprendszeren (OS X, Linux, Windows) rendelkezésre álló Calibre, amely azon túlmenően, hogy könnyen és gyorsan rendszerezhetővé és áttekinthetővé teszi a digitális olvasmány-gyűjteményünket, még a formátumkonfliktusokat is hathatósan ovosolja, mivel 13 különböző dokumentum-formátumot képes átkonvertálni EPUB-ba, PRF-be és MOBI-ba, attól függően, hogy az ember a már említett iPhone-os, netán Kindle-e, Cybook Gen 3-as, vagy Sony Reader-es megoldást preferálja-e.

Mindemellett lehetőséget biztosít természetesen a nyilvántartásunk egyes elemeinek ilyen-olyan módon való felcímkézésére és kommentálására, valamint RSS-feedeket is gond nélkül átalakít bármilyen kedvünk szerinti formátumba a minél könnyebb olvashatóság érdekében. Ezeken felül pedig, rendelkezik még egy távoli hozzáférést biztosító beépített webszerverrel is.

Ami pedig talán az egyik legfőbb erénye, az az, hogy mindeme hasznos funkcionalitásokat teljesen ingyen bocsátja bárki érdeklődő rendelkezésére. Köszönet a nagylelkű alkotónak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.03.17. 14:10
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. calvez
2009.03.17. 14:15
sajnos ez egy nagyon gyenge szoftver a célra. De valóban, legalább ingyenes. Én régóta keresek ingyenes megoldást a tetemes könyvtáram katalogizálására, de igazán jót még nem találtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. alien24
2009.03.17. 16:43
en majd akkor kategorizalok ha elerheto aron lesz ebook reader, mikozben masolom at ra a koynveket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!