iPon Hírek

Carbon fiber specialistát szerződtetett az Apple

Dátum | 2011. 04. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Apple MacBook, MacBook Pro és MacBook Air noteszgépeinél kétségtelen tény, hogy remek ötlet volt bevezetni az alumíniumból készült unibody házat, amely a gyártó állítása szerint egyetlen alumínium tömbből kerül kimarásra. A strapabíró és tetszetős ház rendkívül népszerű, de dizájn terén mindig is az élmezőnyben volt az Apple.

A gyártó a jelek szerint az alumínium után most valami egészen más területen mozog: a jelek szerint az Apple szerződtetett egy carbon fiber specialistát, Kevin Kenney-t, aki korábban a szénszálas biciklivázairól ismert Kestrelnél töltött be elnöki pozíciót. A szakember az Apple kötelékében kompozitokkal foglalkozik majd, méghozzá főmérnöki pozícióban. Ezek alapján úgy tűnik, hogy az Apple jövőben megjelenő egyes termékeinél kevesebb fémet és több kompozitot használnak majd fel, azaz eljöhet a szénszálas erősítésű házzal érkező készülékek kora.

Érdekesség, hogy az Apple és Kenney korábban már dolgoztak együtt: az Engadget forrásai szerint 2010 folyamán a gyártó és Kenney együttesen adtak be szabadalmat szénszálas erősítéssel ellátott házakkal/borításokkal kapcsolatban, amelyeket különböző elektronikai készülékekhez használhat majd az Apple a nem is oly távoli jövőben.

A szénszál (Carbon Fiber) használatára már napjainkban is találunk példákat a notebook szegmensben, elég csak az Acer Ferrari sorozatú noteszgépeire. Tehát nem az Apple lenne az első, aki szénszál erősítésű házzal látná el különböző noteszgépeit vagy egyéb készülékeit.  A szénszál előnye, hogy igen jó súly/ellenállóság aránnyal rendelkezik, plusz könnyedén alakítható különböző formákra, így a létrejövő ház vagy borítás nem csak a forma, hanem a szénszál jellegzetes textúrája miatt is vonzó lehet. További előny, hogy a szénszálas felület az ujjlenyomatokkal és a szennyeződésekkel szemben is viszonylag jól ellenáll.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. axe
2011.04.13. 11:10
egyetlen előnye lesz, hogy mégkönnyebb gépeket tudnak gyartani majd. De az aluminium strapabíróbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kajafun
2011.04.13. 11:17
Semmi gond, aki ilyet vesz, vesz még egy párat, szal mit neki a kopás vagy törés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Movolif
2011.04.13. 14:33
karcok ugyanúgy meglesznek, ár csak növekedni tud, hőelvezetés is rosszabb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sturmtiger
2011.04.13. 14:54
Jó dolog ez a szénszálas ház, csak valaki homályosítsa már fel a Apple-t hogy a szénszál drágább mint jelenleg bármilyen erre alkalmas anyag. Magyarán persze sok előnye van, meg egy nagy hátránya, hogy rohadtul drága és nem lehet forgácsolni, csak formára készíteni. Dehát az Apple az Apple marad, sok pénzért szépet elv megmarad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. devfish
2011.04.13. 15:21
Azert egy 300 mrd dollaros ceget nem hulyek iranyitanak, mellesleg van annyi K+F re elkoltheto penzuk, hogy kifejlesszek valami szenszalhoz hasonlo cuccot pl iCarbon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!