iPon Hírek

Castle Wolfenstein film adaptáció

Dátum | 2012. 11. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Először 2007-ben röppent fel a hír arról, hogy Roger Avary író-rendező-producer (Beowulf, Silent Hill, Ponyvaregény) filmet készít a Castle Wolfensteinből. A darab már az előkészületek során sok akadályba ütközött: a hollywoodi írósztrájk ideje alatt teljesen leálltak a produkcióval, pedig Avary már akkor majdnem kész volt a forgatókönyvvel. Egy évvel később az alkotót letartóztatták annak gyanújával, hogy alkoholos vagy egyéb befolyásoltság alatt vezetett és elütött valakit, de később óvadék fejében elengedték. Avary tovább dolgozott a forgatókönyvön, de a filmről 2010 óta nem lehetett semmit hallani, egészen mostanáig, amikor is Samuel Hadida, aki az első, Avary által írt Silent Hill film producere is volt bejelentette, hogy a Panorama Mediával egyetemben ő lesz a Wolfenstein film producere.

A filmet úgy jellemezték, hogy hangulatában a Captain Americára és a Becstelen Brigantykra fog hasonlítani, és az amerikai hadsereg ifjú kapitánya és egy brit tikosügynök lesznek a főszereplői, akik szupertitkos küldetésük során behatolnak a Wolfenstein kastélyba, ahol Hitler akarja bemutatni új, szintén szupertitkos fegyverét. A kastélyban aztán elszabadul a pokol és hőseinknek szembe kell szállnia a legendás paranormális hadosztállyal és annak emberi és nem emberi teremtményeivel.

Az FPS műfaját megalapozó és megerősítő Doom megjelenése előtt az iD Software kiadta a Wolfenstein 3D-t, amelynek alapjaira a Doom is építkezett és amelyben a szokásos FPS játékmenet és eltúlzott erőszak különös humorral és groteszk külsejű ellenfelekkel párosult. A Wolfenstein 3D-t követte ugyan pár folytatás, de a az iD Software többi sorozata, a Doom és a Quake lettek a játékipar nagy mitológiáinak megalapozói. Volt két korábbi játék is, a Castle Wolfenstein és a Beyond Castle Wolfenstein, amelyek a lopakodás irányából közelítették meg a témát. A leírás alapján úgy tűnik, hogy a történet korai játékokból és az utánuk következő shooterekből egyformán merít.

A Doomból film is készült, bár nem igazán nevezhető maradandó filmtörténeti alkotásnak. A Wolfensteinhez hasonló témájú filmek pedig már évtizedek óta készülnek, hiszen alapvetően arról szól a dolog, hogy a főhős halomra lő egy csomó nácit, ami nem nevezhető egetverően nagy újdonságnak. Hogy milyenre sikerül az új alkotás, azt majd meglátjuk.

Wolfenstein 3D

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. NKing
2012.11.05. 20:14
Csak ne kövessék el azt a hibát, amit játék-film adaptációknál el szoktak: nevezetesen azt, hogy a filmnek a LEGAPRÓBB köze sincs a játékhoz.

Gondolok itt pl. a Hitman-re, ahol a lopakodó, csendben gyilkoló profi bérgyilkost egy action B-movie "nem beszél de annál többet lő" figurává alacsonyították. Vagy a Prince Of Persia-ra, ami egy Disney nyáltenger lett (bár a tájak körbenézését azért díjaztam, kár hogy 2x ellőtték, aztán annyi). A Bloodrayne-ről meg már szót se érdemes ejteni, ahogy a többi Boll remekműről sem... Max Payne úgyszintén - se időlassítás, se noir hangulat, se semmi szövevényes összeesküvés story...

Apropó Hitman: A youtube-on jól ismert Freddie Wong-ék egy 1000x értékelhetőbb fan made shotot csináltak a Hitman témából, ami a maga 0 költségvetésével és amatőr voltában is porrá alázza a Hitman moviet.
Erre tessék: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2012.11.06. 07:39
NKing!

A Max Paybe-ben volt egy lassított jelenet (irodai lövöldözés - papírhegyek szálltak), igaz nem az idő lassult be, de egy mozifilmben elég érdekesen hatna az, ha a főszereplőnek időlassításos képessége lenne. : )

Várom a Wolfeinstein filmet, még sikerülhet, elvégre a fent nevezett úriember a Silent Hillt sem rontotta el nagyon. A sztori alapján jónak ígérkezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2012.11.06. 10:30
A silent hill mozi eleg rendben volt,egy dolgot leszamitva,sosem feltem,vagy ilyedtem meg.
Boll pedig a Postalt eleg viccesre csinalta meg,azt tobbszor is sikerult megnezzem.
Voltak azert a jatekokhoz aranylag hu filmek is regebben,mint a botranyos Street Fighter vagy a Mortal Kombat,azok sem voltak jobbak.
Igazabol,nem is szeretnem egy jatek sztorijat ujra filmen megnezni.
Amugy erdekes modon a filmek alapjan keszult jatekok sem igazan akarnak jora sikerulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2012.11.06. 11:46
DogTheDog: A Postalt minden fronton gyalázták, mivel sokaknak nem bírta a gyomra a kemény humorát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NKing
2012.11.06. 11:54
Shinjiii: Szvsz a Max Payne-ben nem a főhősnek van időlassító képessége, hanem a játékosnak Mintegy "gyorsított reflex" képesség Max-re nézve. Az irodaházban az az egy jelenet illett is a képbe, még a páros kézzel előre ugorva lövés is stimmelt, de azért az mégis csak sovány, mikor a játék akciórésze nagyban ettől függ. De a story összecsapott másolatát ez se mentette volna meg, nem beszélve a hangulat teljes hiányáról.

Btw ha már játék-film példáknál tartunk, ki emlékszik a Super Mario-ból készült rendkívül hitvány B (vagy ZS?) moviera?
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VAjZY
2012.11.06. 21:48
Hát, kíváncsi leszek, bizakodó vagyok, ami manapság nem sokat ér a sz@r filmek korában. Doom is el lett baltázva, Max Payne-ről ne is beszéljünk. Most NFS lesz még jobban lejáratva (bár ne lenne igazam), most pedig ez. Hát bízzunk benne, hogy a lehető legjobban visszahozza a játék miliőjét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!