iPon Hírek

CeBIT 2013: Érdekességek az Enermax standján

Dátum | 2013. 03. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Enermax standján több érdekesség is feltűnt. Megtekinthetjük például az ETS-T40 Pluto Edition névre hallgató processzorhűtőt, amit nem csak feketében, hanem akár fehérben is meg lehet majd vásárolni. A kék LED-es világítással ellátott T.B. Apollish LED légkeverő igazán remekül illik a torony formátumú processzorhűtőhöz: mind a fekete, mint pedig a fehér példány megjelenését feldobja.

Persze a légkeverő nem csak szép, de strapabíró is, hála a Twister csapágyazásnak, ami 100 000 üzemórányi élettartammal ajándékozza meg a légkeverőt és annak tulajdonosát. Az alumínium lamellák között a szabadalmaztatott Vostex Generator Flow, Stack Effect Flow és Vacuum Effect Flow technológiák jóvoltából hatékonyan áramlik a levegő, ami természetesen jótékonyan hat a hűtés hatásfokára is.

A minél gyorsabb és hatékonyabb hőátadás érdekében a négy darab hőcső közvetlenül érintkezik az adott Intel vagy AMD processzor felületével. Az új processzorhűtő egyébként a legmodernebb Intel és AMD processzorokhoz egyaránt alkalmazható - emellett az Intel LGA-2011-es központi egységeit is támogatja. A vállalat a kétféle kivitelben érkező processzorhűtő mellett egy kompakt folyadékhűtő rendszert is bemutatott, ami a T1209-es típusjelzést kapta. A processzorra helyezhető folyadékhűtő blokk - amelyben beépített szivattyú is lapul - természetesen réz talpazattal érkezik. Jó hír, hogy a prémium minőségű, kompakt folyadékhűtő szett szivattyúja nem csak hatékonyan, de halkan is üzemel. A hőleadó radiátoron Twister csapágyazással ellátott ventilátor látható, ami ezúttal is 100 000 üzemórás élettartammal bír.

A friss folyadékhűtő szett összességében minőségi darabnak tűnik - az első tesztek majd azt is kiderítik, mennyire halk, illetve mennyire hatékony. Hírünk végére tartogattuk az igazán komoly érdekességet, ami nem más, mint egy 650 wattos teljesítményt kínáló, teljesen passzív hűtéssel ellátott tápegység. Már az a tény is érdekessé tehetné a terméket, hogy abszolút hangtalanul üzemel és teljesen moduláris kábelezéssel érkezik, ám van még egy ütőkártya a tarsolyban, ami még vonzóbbá varázsolja.

A dinamikus hibrid transzformátor topológiát alkalmazó, DC-DC dizájnnal érkező tápegység rendkívül stabil feszültségeket kínál, hatásfoka pedig egyszerűen kiváló: a termék terheléstől függően akár 94%-os hatásfok elérésére is képes, így kiérdemelte a 80 Plus Platinum minősítést.

Az egyelőre nem tudható, hogy a komponensek hatékony hűtését pontosan hogyan oldották meg a vállalat mérnökei, mindössze annyi biztos, hogy innovatív, hatékony hűtés gondoskodik arról, hogy a tápegység egyes áramköri elemei ne süljenek meg a számítógépházban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. bszoke88
2013.03.07. 18:27
hát jót röhögtem a 'dinamikus hibrid transzformátor topológián'.
a gyártó oldaláról:
http://www.enermax.co.uk/enermax-knowledge/dht-topology

eléggé kamunak tűnik, persze még nem vagyok villamos mérnök.

az innovatív hűtésről meg annyit, h 3mm-es alu borítás. nagyon innovatív.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KristofK94
2013.03.07. 19:15
nem értem hogy a hőcsöveknél mi ez a trehányság?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DarkDevil
2013.03.08. 17:14
Az nekem is feltűnt hogy mi az a összegányolt kábelezés De a fehér nagyon tetszik kíváncsi vagyok mennyibe fog kerülni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!