iPon Hírek

CeBIT: innovatív hardvermegoldások az ASUS-tól

Dátum | 2012. 03. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS ugyan az idei CeBIT-en nem képviselteti magát saját standdal, de a vállalat képviselői azért jelen vannak a helyszínen, illetve annak környékén. Az ASUS a CeBIT-tel egy időben számos érdekes és innovatív termékről rántotta le a leplet, amelyek a legkülönfélébb piaci szegmenseket fedik le: az újdonságok között a játékosok, a kikapcsolódásra vágyók és a professzionális szintű felhasználók egyaránt találhatnak egy-egy számukra vonzó érdekességet.

ASUS HD 7970 DirectCU II TOP és RoG Xonar Phoebous hangkártyacsomag – Célkeresztben a játékosok


Azok, akik nagy teljesítményt kínáló, halk hűtéssel rendelkező, hatékonyan tuningolható videokártyát keresnek, az ASUS Radeon HD 7970 DirectCU II TOP személyében jó eséllyel megtalálhatják számításaikat. Az újdonság 12 fázisú Digi+ VRM tápellátással érkezik és rendelkezik a VGA Hotwire technológia támogatásával is, amely hatékony Vcore, Vmem és PLL feszültség ellenőrzést, illetve módosítást biztosít a felhasználók számára. A DirectCU II-es videokártya hűtő 20%-kal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet biztosít a GPU számára – mindezt úgy, hogy eközben a referencia hűtőknél 14 dB(A)-lel alacsonyabb zajszinten üzemel. További extra, hogy az újdonság segítségével akár Eyefinity 6-os rendszert is építhetünk a videokártyán található négy darab mini-DisplayPort és két DVI videó kimenet felhasználásával.

Az ütős képi világról a fenti termék gondoskodik, míg a jó hangzásért egy másik újdonság, a RoG sorozatú Xonar Phoebus hangkártyacsomag felel. Az újdonság mind a kimeneteken, mind pedig a bemeneteken gondoskodik a minőségi hangzásról. A mikrofonos kommunikáció tisztaságáért a RoG Command technológia felel, amely a környezeti zajnak akár a felét is képes kiszűrni, így beszédünk még tisztább, még érthetőbb, mint korábban. A minőségi hangzást a 118 dB-es jel/zaj arány garantálja, míg a fejhallgatók szerelmeseit egy rendkívül jó minőségű fejhallgató-erősítő szolgálja ki, amely a 600 ohmos, audiofil-szintű fejhallgatókat is képes minőségi módon, tisztán megszólaltatni. A rendszer kényelmes kezeléséről egy külső vezérlő gondoskodik, amellyel szabályozhatóak a legfontosabb audió tulajdonságok. A rendszer Dolby Home Theather V4 és GX 3.0-s támogatással is bír, így kikapcsolódás közben is garantált a minőségi hangzás.Néhány új hálózati eszköz is érkezik

Az ASUS bemutatta legfrissebb, RT-N66U típusjelzéssel ellátott routerét és EA-N66-os Ethernet adapterét is.
Az új router 802.11n szabványra alapoz és két sávon, azaz 2,4 GHz-en és 5 GHz-en is képes üzemelni, így összesen 900 Mbps-os sávszélességet kínál. A rendszer a gyártó állítása szerint akkor sem jön zavarba, ha egyidejűleg 300 ezer adatkapcsolat kezelésére van szükség.


A stabil vezeték nélküli hálózati kapcsolatért az Ai Radar technológia, illetve a készülék három darab WiFi antennája felel. Az ASUSWRT segítségével – ami egy, a beállításokat tartalmazó „műszerfal” – könnyedén megoldható a hálózati monitorozása, illetve segítségével elvégezhetőek a szükséges beállítások is. A DLNA támogatással, két darab USB porttal és a 3G-s kapcsolat megosztásának támogatásával érkező eszköz rendkívül ígéretes megoldásnak tűnik.


A másik hálózati eszköz, azaz az EA-N66-os Ethernet adapter szintén kétsávos támogatással érkezik, így mind a 2,4 GHz-es, mind pedig az 5 GHz-es tartományban üzemel – külön-külön akár 450 Mbps-os sebességgel is. Az eszköz annak érdekében, hogy a WiFi kapcsolat stabil lehessen és ne befolyásolják az interferenciák, szabadalmaztatott háromantennás rendszert használ. Az új Ethernet adapter három funkciót kínál: használható router, AccessPoint és Repeater funkciók ellátására is.

Egy új, külső Blu-ray író is lapul a tarsolyban

Az ASUS az SBW-06C2X-U típusjelzéssel ellátott külső Blu-ray íróról is lerántotta a leplet. Az újdonság 3D Blu-ray, Dolby Digital EX és DTS-HD támogatással érkezik, sőt, akár a 128 GB-os BDXL lemezekkel is megbirkózik. A friss külső Blu-ray író a gyártó állítása szerint a szokásos Blu-ray íróknál akár hatszor nagyobb írási sebesség biztosítására is képes.


A pici szórakoztatóközpont tetszetős, építészet ihlette formavilággal büszkélkedik, amelyért már be is zsebelhette az iF 2011-es formatervezési díjat.

Egy profi monitor és egy hordozható projektor – Profiknak

Az ASUS PA248Q Pro Art névre hallgató monitora a profi grafikus szakembereket célozza meg, akiknek fontos a színhű megjelenítés és a széles látószög. Az újdonság gyárilag kalibrált IPS panellel érkezik, amely 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szöget kínál. A megjelenítő 100%-ban lefedi az sRGB színteret és deltaE<5 színpontossággal érkezik.


A QuickFit Virtual Scale technológiának köszönhetően az újdonságon valódi méretben jeleníthetőek meg a különböző dokumentumok és képek. A jól testre szabható állványnak köszönhetően a kijelző döntésére, elforgatására és magasságának beállítására is van mód. Hab a tortán, hogy ez a világ első olyan monitora, amely négy darab USB 3.0-s porttal áll a felhasználók rendelkezésére.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, érkezik az ASUS P1 is, ami nem más, mint egy hordozható HD LED projektor. A pici vetítőgép 200 ANSI lumenes fényerővel és hosszú élettartamú LED-es fényforrással dolgozik. A rendszer 1280 x 800 pixeles felbontást kínál, vetítési aránya pedig 1,16:1, így egy méteres távolságból könnyedén a vászonra, illetve a fehér falra varázsolhatunk egy akkora képet, ami egy 100 cm-es képátlójú televízió képének felel meg.


A könnyedén üzembe helyezhető, magasságállítást is kínáló projektor automatikus trapézkorrekcióval érkezik, így a rendszer azonnal korrigálja, ha a projektor nem pont merőlegesen vetít az adott vászonra. A projektor kompatibilis a legtöbb ASUS noteszgép tápadapterrel is, legalábbis azokkal, amelyek 65W-os, vagy nagyobb teljesítmény biztosítására képesek. Az újdonság üzleti felhasználók számára tökéletes választás lehet, de nem csak nekik ajánlja a cég.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!