iPon Hírek

Cello Fortress - videojáték/performansz hibrid

Dátum | 2013. 01. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Érdekesen hangzik, nemde? A különc indie fejlesztő, Joost van Dongen, egy újabb olyan játékkal állt elő, amire az ember önkéntelenül is felhúzza a szemöldökét. Mielőtt viszont nagyon elringatnátok magatokat az innováció és újdonság eme fuvallatában, előre szólunk, hogy jó eséllyel sosem próbálhatjátok majd ki a Cello Fortress-t. Mindössze a különlegessége és érdekessége miatt érdemes tovább olvasnotok a hírt és megnéznetek a videót.

A koncepció abban áll, hogy négy játékos Xbox 360 kontrollerekkel irányít tankokat, mint egy átlagos felülnézetes dupla-gombás irányítású shooterben. A csavar ott van a dologban, hogy az ellenfeleket, vagyis az erődítmény fegyverzetét egy csellista irányítja élőben. Igen, egy csellóval.

A program a különböző hangokra és akkordokra reagál. A gyors és magas hangok az ágyúkat hozzák működésbe, míg például a piszkos hangok a lángszórókat indítják be. A mélyebb akkordokra az aknák kerülnek élesítésre. A csellista a játék alatt végig improvizál, így még egy zeneértő játékos sem tud igazán felkészülni.

A különleges előkövetelmények miatt nem igazán van potenciális piaca a játéknak, így a Cello Fortress megmarad közösségi felhasználásra. Inkább egy előadásra való darab, nevezetesen Dongen turnéjára, ahol a közönség kiállhat a maestro ellen.

A Cello Fortress jelenleg béta fázisban van, a grafika pedig egyáltalán nem végleges, de ettől még egy próbabemutatót nyomtak vele. A turné időbeosztása már publikus, Hollandiában elég sok helyen fellép majd.
 


"A Cello Fortress egy nagyon különös és egyedi játék, de számomra nagyon is kézenfekvő. A csellójáték már évek óta a hobbim, mellette pedig profi játékfejlesztő vagyok. Szeretek másoknak fura dolgokat alkotni."

A koncepció lefektetése már nehezebb volt, nagyon sok módja van, hogy az ember összeházasítsa a zenét és a játékot, így hősünknek évekbe tellett még valami olyat csinált, ami szórakoztató a közönségnek és élvezet nézni és hallgatni is. Fentebb a trailert láthatjátok, alant egy élő demót. (Joost blogjához katt.)
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Veisinger
2013.01.18. 17:51
Felettébb idegesítő lehet h játék közben valaki egy csellóval kornyikál az ember mellett. Szerintem már ez hatalmas nehezítés a játékban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2013.01.18. 18:36
Akkor neked majd a Dubstep fortress lesz a megfelelő gondolom, vagy a ghetto fortress... -.-*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2013.01.18. 19:11
Az a baj, lófaszt nem látni a demóból sem... Nem nagyon látom így, miként működik konkrétan. Az egy dolog, hogy leírták... De egy játéknál látni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dain
2013.01.19. 15:50
Na, ezeknek is elhúzták a nótáját!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!