iPon Hírek

Centrino 2-es MSI noteszgépek Turbo gombbal

Dátum | 2008. 08. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Nagyjából egy évvel ezelőtt a Computex alkalmával mutatta be először az MSI az első Turbo gombbal felszerelt notebookját, amely a gomb megnyomásával megemelte a processzor órajelét. A gyártó koncepciója úgy tűnik, hogy tökéletesen életképes, ugyanis a vállalat a mai napon két új, játékosok számára készített noteszgépet mutatott be, amelyeken jelen van a korábban említett Turbo gomb is. Az egyik készülék MSI GX 620 típusjelzéssel kerül forgalomba, ez a termék 15,4 hüvelykes kijelzővel bír, míg a nagytestvér, az MSI GX720-as modell már egy 17 hüvelykes kijelzővel van ellátva. A notebookok szállítása a mostani hivatalos megjelenést követően kezdődik meg.


Mindkét rendszer az új, intel Centrino 2-es platformra épül, ezáltal Core 2 Duo processzorral, PM45 Express lapkakészlettel és 802.11 n WiFi adapterrel egyaránt rendelkeznek a készülékek. Az újdonságok Nvidia GeForce 9600M GT videokártyával vannak ellátva, amely HDMI kimenettel is bír. A rendszerek 4 GB DDR2-800 MHz-es memóriával, 320 GB-os SATA merevlemezzel, Blu-ray meghajtóval és eSata kivezetéssel érkeznek, továbbá fel vannak szerelve két megapixeles webkamerával és hatcellás akkumulátorral is. A GX720-ast a gyártó beépített, 4.1-es hangrendszerrel látta el, a rendszer még egy "mélynyomót" is tartalmaz.


Az MSI állítása szerint a felhasználók a Turbo gomb lenyomásával könnyedén tuningolhatják a noteszgépben található Core 2 Duo processzort: a funkció segítségével pillanatok alatt 15% növelhető a processzor órajele. Az energiatakarékosságra hajtó vásárlók is megtalálják számításaikat a noteszgépben, ugyanis az ECO engine gomb segítségével 5 különböző üzemmód közül választhatnak (Gaming, Movie, Presentation, Office, vagy Turbo-mód ), így pedig energiát takaríthatnak meg.


Az MSI ugyan játékosok számára készítette a noteszgépeket, ám a bennük található GeForce 9600M GT videó vezérlő kissé gyengének mondható ahhoz, hogy 1680 x 1050 pixeles natív felbontással játsszunk. A videó vezérlővel való spórolásnak minden bizonnyal az volt az oka, hogy a gyártó könnyebb noteszgépeket kívánt készíteni, ez pedig sikerült, ugyanis a felsőkategóriás videó vezérlők esetében szükséges hűtőalkalmatosság elhagyásával jelentősen könnyebbé válik a noteszgép, viszont így gyengébb videó teljesítményt kapunk cserébe. No de valamit valamiért. A termékek várható végfelhasználói árával kapcsolatban még mindig nem szolgált információkkal a gyártó. Egy biztos: az újdonságok az idei Computex folyamán Best Choice Award díjat kaptak, azaz a zsűri a legjobb választásnak minősítette az MSI új noteszgépeit..

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Alamos
2008.08.06. 23:57
Ha már ilyen nagy monitorodnak ekkora a felbontása szerezz nekem is egy 3"-osat pls PDA-hoz, vagy GPS-hez ami 1600x1200-at tud
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.08.13. 11:28
Valószínű hogy aaa 14 collt akart írni mert az 1,4 az még kisebb lenne mint ami a fényképezőn van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!