iPon Hírek

Centrino 2 júniusban, 3GHz-cel?

Dátum | 2008. 02. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Laptopgyártók állítása szerint az Intel legújabb mobilplatform-fejlesztése jelentősen gyorsabb órajellel és névváltoztatással fog járni. Míg az eredeti processzor-alaplap-chipset-vezeték nélküli kombinációját annak 2003-as debütálása óta a Centrino néven futtatta, addig most a Montevina platformot Centrino 2 néven kívánja bemutatni a nagyközönségnek, hogy ezzel is minél jobban érzékeltethesse a jelenlegi Santa Rosa és az új platform közti technikai különbségeket - amely ráadásul 800MHz-ről 1.066MHz-re srófolja fel a rendszerbusz-sebességet és új vezeték nélküli chipseteket is nyújt, köztük opcionálisan hosszú távú WiMAX-lehetőséget is.

Mi több, a jelentés szerint a Centrino 2-höz kapcsolódó processzorok szintén jelentős fejlődést képviselnek órajel tekintetében; a gyorsabb busz a teljes méretű processzorok minimális és maximális órajelének növekedését is magával hozza azonos szorzó esetén(2,1GHz-ről 2,26GHz-re, valamint 2,8GHz-ről 3,06GHz-re kétmagos rendszerek esetén). Ezek a processzorok várhatóan $206 és $851 közti áron, nagy kötegekben kerülnek majd kiszállításra. Terveztek még egy négymagos mobil CPU-t is, de azt valószínűleg 3GHz alá állítják majd az energia- és hűtési igényekre való tekintettel.

A Centrino 2 várhatóan a taiwani Computex show alkalmával kerül bemutatásra, ami június 3-án veszi majd kezdetét. Valamivel későbbre, talán nyárközép tájára várható továbbá egy készletre való alacsony fogyasztású, MacBook Air-jellegű processzor érkezése is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:25
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!