iPon Hírek

Cenzúrázatlan alkalmazásbolt az Androidhoz

Dátum | 2009. 11. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Van egy olyan elmélet, miszerint a HD DVD akár le is gyűrhette volna a Blu-ray-t, ha a Sony végül nem engedi fel mégis a Blu-rayre a "felnőtt tartalmak" forgalmazóit - és hogy hasonlóképp, már a videókazetták idejében is ugyanennek a tartalomtípusnak köszönhette diadalát a VHS a Betamax fölött. Ha ez igaz, akkor a prűd Apple cudar időknek néz elébe az Androiddal szemben.

Ennek oka pedig az, hogy az alkalmazásboltjuk engedélyezési rendszere egyrészt bonyolult, időigényes és gyakran teljesen érthetetlen döntéseket hoz, másrészt pedig az említett 18+ jellegű dolgokat következetesen távol tartja az iPhone-tól. Most azonban a MiKandi egy olyan "szabad" alkalmazásboltot nyitott az Androidhoz, amelybe elmondásuk szerint "mindent beengednek, ami nem illegális".

Nem lesz tehát hosszadalmas szelektálás, vitatható döntések, vagy általában véve bármiféle cenzúra; ha a feltenni kívánt alkalmazás semmi törvénybe ütközőt nem művel, akkor mehet. Ez a hozzáállás pedig nem csak a fejlesztők számára lehet igen csábító, de a leendő vásárlóknak is, tekintve az ígéretes portékát. Ha pedig valóban "beindul a bolt", az magának az Androidnak is kellemes lendületet adhat.

Egyéb tekintetben a MiKandi Marketplace teljesen szokványos alkalmazásboltnak ígérkezik, mindama lehetőségekkel, amit egy ilyen felülettől elvár az ember - egyetlen különlegessége az említett teljes nyitottsága. Érdekes lesz megfigyelni, hogy beigazolódik-e végül az elmélet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. axe
2009.11.29. 18:11
Jha a mai világban már az is hírnek számít hogy megengedik hogy saját készülékén pornót nézhessen? vicc. (ezzel nem gabrielt minősítem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Oggy
2009.11.30. 12:40
Hát igen ha belegondolsz nagyon, hiszen épp erről szól a cikk.

Bár én az Androidot most olvastam életemben először, fogalmam sincs mennyire van jelen a piacon.

Tkp akkor arról van szó hogy Androidos OS-el lehet pornózni Iphone-al meg nem? Mert akkor valóban fellendülne ez a rendszer, hogy az Applenek ez mennyire jelentene cudar időket, azt én személy szerint megkérdőjelezném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. polarx
2009.11.30. 13:35
nem scak erről van szó Oggy a szoftver boltja sokkal nagyobb lesz mint az iphone-nak meg részben ingyenes..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hackman276...
2009.12.01. 01:16
Soha nem gyűrte volna le...........
Mindig a SONY szabvány győz.......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!