iPon Hírek

Ceruza a HTC-től kapacitív érintőképernyőkhöz

Dátum | 2009. 08. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Ellentétben az eddigi ceruzákkal, a HTC újonnan szabadalmaztatott alkotása már a Dream, a Magic, vagy akár az iPhone, és minden más kapacitív érintőképernyős készülékkel is együtt tud működni.

Az eddig használt ceruzák kapacitív érintőképernyők esetében azért nem működnek, mert ezek - ellentétben a rezisztívekkel, amelyek nyomásra reagálnak - a velük érintkező ujjak keltette elektromos ellenállást figyelik, ám a hagyományos ceruzák ehhez "nem eléggé ellenállóak".

Szabadalmi leírása szerint a HTC ezt a problémát igen egyszerűen úgy oldotta meg, hogy az újonnan tervezett ceruzáját mágneses fejel látta el - így a ceruza máris kompatibilis lett a kapacitív érintőképernyőkkel is.

A HTC szerint ez számos új lehetőséget biztosít: lehetővé teszi például kisebb ikonok használatát úgy, hogy közben továbbra is könnyedén lehessen navigálni - anélkül, hogy közben eltakarnánk az ujjainkkal a képernyőt.

Ahogy az szabadalmaknál lenni is szokott, azt még nem lehet sejteni, hogy ebből mikor lesz tényleges termék, de tekintve, hogy alapvetően egy igen egyszerű holmiról van szó, valószínűleg nem kell majd túl sokáig várni rá.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. adam0205
2009.08.16. 17:14
VISSZA A HIRHEZ

Tök fölösleges, mivel a szájfont is pont úgy tervezték, hogy ne kelljen hozzá stylus, ujjal lehessen vezérelni. Egyedül kézírás felismerésnél meg rajzolásnál jön jól. Én sem gyakran használom az LG-men.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tyberius
2009.08.16. 17:27
Mert a szifon az egyetlen készülék, amelybe valaha is kapacitív érintőkijelzőt fognak tenni, ugye?

Úgy bírom, amikor valaki kitalál valamit, a magyar fórumokon mindig az a reakció, hogy "hát ez tök fölösleges". Így van-e vagy sem, a lényeg az, hogy okosabbak legyünk a világcégek igen jól megfizetett mérnökeinél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sediqwe
2009.08.16. 23:21
én az Lg km 900 hoz szivesen vettem volna egy ilyet, soxor összevesztünk egymással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. adam0205
2009.08.18. 14:33
Bírod? Én meg azt bírom ,hogy egyesek nem képesek felfogni hogy vannak véleménykülönbségek. :-S Vagy minden hsz.-hez oda kéne írni, hogy szvsz?

Hol írtam, hogy csak az iPhone-ba van kapacitív kijelző? Nem vagyok hülye a PDA-kban sokkal előbb volt, csakhogy az iPhone pont ami miatt most felkapott lett a technológia. Igazság szerint az LG Prada volt előbb, csak akörül nem volt akkora hype. Abban pedig igazam van, hogy az a törekvés, hogy ujjal is könnyen lehessen vezérelni a kijelzőt amire megint csak az LG Prada vagy az iPhone a jó példa. A telefonokhoz meg általában jó minőségű stlust adnak gyárilag azért fölösleges SZERINTEM.

Egyébként is mit magyarázkodok neked kössél másba bele. :-S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!