iPon Hírek

CES 2010: különleges játékvezérlő Razer-módra

Dátum | 2010. 01. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Razer - aki termékeinek köszönhetően ismert és igen elismert névnek számít a PC perifériák piacán - a Sixense csapatával együttműködve egy új, mozgás-alapú játékvezérlő rendszert fejlesztett ki, amely minden eddiginél érdekesebb felhasználói élményt kínál a PC-s játékosok számára.


A mozgásérzékelésen alapuló vezérlő rendszerhez nagy reményeket fűznek alkotói, ami a lenti videót megtekintve nem is tűnik csodának. A rendszer három egységből áll: van egy adó, amely elektromágneses mezőt bocsát ki, illetve van két vezérlő, amelyeknek mozgatásával lehetőség nyílik az adott szoftver hatékony, térbeli mozdulatokkal történő irányítására. A tesztek szerint a rendszer meglepően hatékonyan követi a mozgásokat, így mindenképpen életképes kezdeményezésnek minősül. A két cég által kifejlesztett technológia gesztus-alapú vezérlést is lehetővé tesz, azaz előre meghatározott mozdulatsorok végrehajtásával speciális parancsokat adhatunk. Az újdonság a gyártók állítása szerint hat tengely mentén képes a mozgások követésére és érzékelésére.

A friss megoldást az Engadget munkatársai egyenesen a Wiimote és a Natal technológiák PC-s változataként aposztrofálják. A bemutatón egyébként a Left 4 Dead 2 segítségével lehetett kipróbálni, hogy mire képes a Razer új megoldása: a tesztelők szerint az új eljárás biztosította lehetőségek és az általuk kínált felhasználói élmény egyszerűen lenyűgöző.

                              


A CES alkalmával bemutatott újdonság még nem egy kész termék, így várható megjelenésével, és árával kapcsolatban egyelőre nem adtak információkat. Annyi már tudható, hogy az újítás még idén a boltok polcaira kerülhet, ha minden jól megy.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Insignia
2010.01.08. 17:40
nah végre a pc-s tábornak is jut vmi friss csemeg vgakon és procikon kívül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. YuGabe
2010.01.08. 18:00
Még a Natalnál is jóval nagyobb lagja van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pjszilard
2010.01.08. 18:50
Ha csak egy jatek mukodik vele akkor nem er semmit.

Viszont ha minndegyikhez hasznalhato, akkor mindenkinek kelleni fog.

Nekem van egy vezeteknelkuli Logitek rumble pad 2-m, tokeletes. Egyetlen hibaja, semmilyen jateknal sem mukodik rendesen a force feedback (ezert vettem) ami a beallito tesztnel tokeletes. Van egy botkormanyom is toluk, ugyan ez a baja. Ha nem irnak hozza rendes meghajtot, meg se csinaljak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dh1
2010.01.08. 20:21
Jah, laggol rendesen. Motion Plus szinte azonnal reagal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!