iPon Hírek

CES 2010: sok-sok Thermaltake újdonság

Dátum | 2010. 01. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A CES kiállításon számos vállalat mutatott már be újdonságokat, most a Thermaltake termékeit vesszünk nagyító alá. A gyártó standján érdekes számítógépházakat, új hűtő megoldásokat és néhány tápegységet is kiállítottak, amelyekről az alábbiakban adunk át egy pici információ csokrot.

A Thermaltake új számítógépházai

Level 10Level 10

A kínálatot mi mással is kezdhetnék, mint a nagysikerű Level 10-es ház különlegességgel, amelyről már korábban is beszámoltunk. A jubileumi számítógépházat a Thermaltake és a BMW mérnökei közösen fejlesztették ki, utóbbiak főleg a dizájnnal kapcsolatos munkából vették ki részüket. Az újdonságba a hardver komponensek külön, egymástól elszigetelve foglalnak helyet, tulajdonképpen ez is magyarázza az extravagáns kinézetet. A házból a tervek szerint csak 6000 darab készül és nem is mondható olcsónak: a Level 10-esért 850 dollárt kérnek.

V5V5


A második termék már egy sokkal visszafogottabb és olcsóbb megoldás, amely a gyártó V számítógépház sorozatában kap helyet. A V5-ös modell kifejezetten a lanpartyra járó gamerek számára készült: a ház tetején a hordozhatóság érdekében egy fogantyút helyeztek el. A termék nem egy extravagáns megoldás, de oldalsó plexi ablakával, szálcsiszolt alumínium borításával és a ház tetején elhelyezkedő 200 mm-es légkeverővel mégis elegáns jelenség. A termék előlapi portjai között egyébként a már megszokott csatlakozókat találjuk: HD Audio portok, eSATA csatlakozó és két darab USB 2.0-s csatlakozó.

Element V Nvidia Edition.Element V Nvidia Edition.

A Thermaltake egy Nvidia színekben pompázó Element V házat is bemutatott, amiről korábban már szintén írtunk. A speciális hűtéssel ellátott ház kifejezetten háromutas és Quad-SLI rendszerek számára készült. Az Element V Nvidia Edition modell az eredeti Element V háznál nagyjából 30 dollárral lesz drágább és az elkövetkező hetek folyamán remélhetőleg találkozhatunk majd vele az üzletek polcain is.

Hűtők

A hűtő kínálat.
A gyártó hűtők tekintetében már közel sem rendelkezik ennyi újdonsággal, mint a számítógépház szegmensben, de azért van egy-két figyelemre méltó megoldása. Az első termék a Frio processzorhűtő, ami AMD és Intel platform hűtéséhez egyaránt alkalmazható. A szerkezet alumínium hűtőbordákból áll és rézből készült talpazat segítségével érintkezik a processzor felületével. A hőátadás és a hűtés folyamatát 5 darab 8 mm-es átmérővel rendelkező rézből készült heat pipe segíti Az egység ára várhatóan 60 dollár lesz.

A gyártó olyan hűtőket is bemutatott, amelyek már forgalomban vannak, ilyen például a Spinq VT modell. A kínálatban a SIlent 1156-os hűtő is feltűnt, ami egy igen halk megoldás LGA-1156-os rendszerek számára.

ISGC-V320
A processzorhűtők mellett a gyártó utolsó videokártya hűtője is bemutatkozott, amely kivételesen nem lesz kapható az Amerikai Egyesült Államok területén. Az újdonság az ISGC-V320-as típusjelzést kapta és ez lesz a VGA hűtő kínálat utolsó tagja, ugyanis a gyártó ebben a szegmensben nem kíván a továbbiakban részt venni, mivel napjainkban a hűtők iránti igények erősen megcsappantak.

Expressar.Expressar.


A standon egy különlegesség is helyet kapott, amely még tulajdonképpen csak egy mérnöki tesztpéldány. Az Expressar rendszer fázisváltó technológián alapuló hűtéssel próbálja a benne elhelyezett processzort (és a kép alapján a GPU-t is) jéghidegen tartani. A hűtőrendszer freon gázzal működik, hasonlóan a minden háztartásban megtalálható hűtőszekrényhez.

Tápegységek

A tápegység kínálat sem volt egetverően széles: a gyártó némi átalakítást végzett a Toughpower sorozaton, így megszülettek a Toughpower Grand család első tagjai. Az új tápegységek 80PLUS gold minősítéssel rendelkeznek, azaz rendkívül hatékonyan alakítják át a váltakozó áramot a számítógép alkatrészeinek szükséges egyenárammá. Az új termékcsalád 750W-os teljesítményt kínáló tagja várhatóan március folyamán jelenik meg az üzletek polcain és 200 dollárba fog kerülni.

Toughpower GrandToughpower XT


A gyártó a Throughpoer XT családot is frissíti: a palettán új 575W és 875W közötti teljesítményt kínáló modellek jelennek majd meg, amelyek 80PLUS bronze minősítéssel fognak rendelkezni.

USB 3.0 őrület

BlacX és BlacX Duet - 1.BlacX és BlacX Duet - 2.


Az USB 3.0-s szabvány még csak nemrégiben jelent meg, de már rohamosan terjedésnek indult a piacon, legalábbis a különböző vállalatok sorra jelentik meg USB 3.0-s támogatással ellátott termékeiket, amelyek közül igazság szerint még csak kevés érhető el kereskedelmi forgalomban. A sorból a Thermaltake sem akart kimaradni: a gyártó az USB 3.0-s őrületre a BlacX és BlacX Duet névre keresztelt termékekkel készül.

                                   


A gyártó egy teszttel is készült, amelynek keretein belül az USB 3.0-s és az USB 2.0-s szabvány közötti sebességkülönbséget kívánta szemléltetni. Az egyik BlacX rendszert USB 2.0-s, míg a másikat USB 3.0-s porton keresztül kötötte egy-egy rendszerhez, majd megnézték, hogy ugyanolyan adattárolóval ugyanakkora adatmennyiség átmásolásához a különböző szabványok használatával mennyi időre van szükség.

NAS(soljunk egy kicsit)

1.2.


A Thermaltake standján hálózati adattároló rendszerek is voltak, amelyek között hot swap támogatással ellátott termékeket is találunk. A hot swap támogatás annyit tesz, hogy a rendszerben működés közben is lehetőség van merevlemez cserére. A gyártó újdonságai a Max5-ös nevet kapják majd és SATA, illetve SAS változatokban egyaránt elérhetőek lesznek. Árakkal és megjelenéssel kapcsolatban még nincsenek információk.

Billentyűzet játékosoknak

Gamer billentyűzet.
A standon egy játékosoknak szánt billentyűzet is jelen volt. A termék a Tt esports családban kap helyet, amely a Thermaltake játékosoknak szánt megoldásait takarja. Az új márkanév alatt a nem is oly távoli jövőben headsetek, egerek és billentyűzetek is forgalomba kerülnek. A billentyűzet egy érdekes darab, ugyanis hűtött csuklótámasszal rendelkezik, de a hűtést igény szerint meg is szüntethetjük, ehhez csak le kell venni a ventilátort a termékről. A billentyűzet hat darab makró gombot tartalmaz, amelyekhez különböző billentyűkombinációk rendelhetőek. A beépített memóriának köszönhetően a saját profilok könnyedén elmenthetőek. Az USB-s újdonság árát a gyártó a piacon lévő hasonló megoldásokhoz képest 10-20 dollárral alacsonyabban szeretné majd tartani.

Stílusos mobiltartók

Végül, de nem utolsó sorban néhány LUXA2 sorozatú terméket is láthattunk a standon. A gyártó H1-es mobil tartói most már különböző színekben is elérhetőek, sőt, külön iPhone-hoz és Kindle-hez is kínál már tartót a vállat.

Luxa2...... minden ...... mennyiségben.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Greathoof
2010.01.11. 13:27
Szép adag újdonság!
Engem leginkább ezek közül az Expressar érdekel. Érdekesen hangzik... majd meglátjuk hogy jó is lesz, vagy mint a 'folyékonyfémes' hűtés (érdekesen hangzik, de túl drága és nem valami hatékony (egyelőre?...).)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2010.01.11. 14:34
az ISGC Fan 12-be mi az újdonság? én már vettem innen kb 2 hónapja akkor se volt új mert mint ha már elötte is láttam volna oldalon. mondjuk reklámozni lehet mert tényleg nagyon jó.. sok levegőt szállít és mégis halk bár 2x-er drgább mint egy sima 12-es venti de tényleg a kábelre is van húzva egy jó fogású gumi szerű anyag meg lehet állítani a sebességét.. rá tudom dugni 4 pines tápra vagy alaplapra. szóval lehet drágább de sokkal igényesebb is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!