iPon Hírek

CES 2010: ütős CoolIT folyadékhűtők

Dátum | 2010. 01. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A CoolIT ezúttal is különleges hűtőket mutatott be, ahogy teszi ezt minden nevesebb rendezvényen. A gyártó a CES-en kiállított standján háromféle új, folyadékhűtésen alapuló termékkel rukkolt elő, amelyek közül kettőt processzorokhoz, míg egyet videokártyákhoz fejlesztettek ki. A forrófejű processzorok hűtéséről az ECO A.L.C. és a VANTAGE A.L.C. modellek gondoskodnak, míg a videokártyákhoz az OMNI A.L.C. kínál hatékony hűtést.

ECO A.L.C.
Az ECO A.L.C. hűtő, amelynek szállítása már megkezdődött, rézből készült CPU hűtő blokkot tartalmaz. Az újdonság tulajdonképpen egy komplett kompakt megoldásnak tekinthető, ami minden szükséges összetevőt tartalmaz. A rendszer belsejében egy kerámia csapágyazással üzemelő CFF1 típusú szivattyú keringeti a folyadékot, a pumpa a gyártó állítása szerint 50000 üzemórán át képes meghibásodás nélkül üzemelni. A processzor által termelt hőt egy 120 mm-es ventilátorral ellátott radiátor adja át a környezetének. Maga a légkeverő fix, percenkénti 1800-as fordulatszámon dolgozik. Ez a rendszer két év garanciával kerül forgalomba és 75 dolláros áron juthatunk hozzá.

VANTAGE A.L.C.A második újdonság, amely szintén a processzorok hűtéséhez lett kifejlesztve, a VANTAGE nevet viseli. Tulajdonképpen ez a modell főbb specifikációiban tökéletesen megegyezik a fentebb bemutatott ECO-val, kettőjük között mindössze két lényeges különbség van. A VANTAGE rendszerben a radiátoron már egy PWM támogatással felvértezett ventilátor van, amely a rendszer pillanatnyi terhelésének megfelelően a percenkénti 1100-as és 2500-as közötti fordulatszám tartományban üzemel. A termék egy pici LCD kijelzővel ellátott modult is tartalmaz, amely lehetőséget teremt a VANTAGE paramétereinek vezeték nélkül történő módosítására. A funkció használatához egy külön CoolIT termékre, a Maestro-ra van szükség, amire a hír végén még külön kitérünk. A VANTAGE A.L.C. szállítása a hírek szerint a következő hónap folyamán indulhat meg, az újdonságért 124,99 dollárt kell majd letenni az asztalra.

OMNI A.L.C.A videokártya szegmensben az OMNI-t küldi harcba a gyártó. Ez a termék a CoolIT állítása szerint a világ első teljes körű hűtést kínáló kompakt folyadékhűtő megoldása, amely a megfelelő hardver és szoftver segítségével még vezeték nélküli vezérlést is kínál. Az OMNI ugyanazt a CCF1-es kerámia csapágyazással ellátott szivattyút tartalmazza, mint ami a fent említett modellekben is jelen van. A rendszerhez 120 mm-es vagy 240 mm-es hőleadó radiátort kérhetünk, amelyek sorrendben egy vagy kettő darab 120 mm-es légkeverő alkalmazását teszik lehetővé. A rendszerben szereplő blokkot, amely a videokártya alkatrészeinek hűtéséről gondoskodik, egy széles kínálatot felvonultató termékpalettáról lehet majd kiválasztani annak megfelelően, hogy milyen kártyához szeretnénk alkalmazni a rendszert. Az OMNI megjelenésével és árával kapcsolatban még nincsenek információk.

CoolIT Maestro.
Végül, de nem utolsó sorban, ejtsünk néhány szót a korábban már említett Meastro vezérlőről. A szerkezet ESP (Extra Sensory Peripherals) technológiával kapcsolódik az arra alkalmas eszközökhöz, így szabályozhatunk vele ventilátorokat, szivattyúkat és egyéb hardverelemeket, amelyek rendelkeznek ESP támogatással, sőt, a felsorolt egységek monitorozására is lehetőség van Windows alatt a mellékelt szoftvernek köszönhetően. A Maestro ARM7-es beágyazott Freescale processzort tartalmaz és 2,4 GHz-es frekvencián keresztül kommunikál az ESP támogatással ellátott eszközökkel. A termék egy hőmérsékletszenzort is kínál.

A Maestro forgalmazása már megkezdődött, az okos kis szerkezet 90 dolláros áron vásárolható meg, például itt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Cobrusz
2010.01.10. 21:27
ECO A.L.C. ugyan úgy nézz ki mint a Corsair H50 csak a blokk más, kíváncsi leszek rá, mert most akkor vízre váltani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!