iPon Hírek

CES 2011: akcióban egy Tegra 2-es tábla PC

Dátum | 2011. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az idei CES alkalmával meghatározó szerepet töltenek be a tábla PC-k, amelyekből rengeteggel találkozhatnak a látogatók a különböző gyártók standjain. Az ASUS például szerdán rántotta le a leplet tábla PC kínálatáról, de az elkövetkező napokban egyéb gyártók kínálatával is megismerkedhetünk. Legfrissebb hírünk főszereplője például egy Acer tábla PC, amelyben az Nvidia Tegra 2-es SoC egysége teljesít szolgálatot.

Az Acer által készített újdonsággal kapcsolatban egyelőre túl sok információ nem áll rendelkezésre, viszont készült a termékről egy videó, amelyen azt nézhetjük meg, hogy hogy fut rajta az Unreal Engine 3-as motorra épülő Dungeon Defenders.


 


 

A fenti videón látható Tegra 2-es tábla PC kijelzője a források szerint 9 hüvelyk körüli képátlóval büszkélkedik, képaránya pedig valószínűleg 16:9-es értéket képvisel. Az Nvidia egyébként azáltal, hogy az Acer alkalmazni kezdte a Tegra 2-es SoC egységet, hatalmas üzlet elé nézhet, ugyanis az Acer már egy ideje meghatározó szerepet tölt be a mobil számítógép konfigurációk piacán, legyen szó noteszgépekről vagy netbookokról.

Ha már az Nvidiánál tartunk, muszáj megemlítenünk a mai nap legfontosabb hírét, amely szerint a gyártó ARM architektúrára épülő asztali- és szerverprocesszorok fejlesztésébe kezdett. A hír már önmagában is érdekes, de azzal a ténnyel együtt, hogy a Microsoft hivatalosan is elismerte az ARM támogatással érkező Windows érkezését, még érdekesebbé válik a helyzet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. somakb
2011.01.07. 09:24
A CES-en szinte nincs is nem Tegra 2-vel bemutatott tablet, ami ugy nem csoda, mert a nagyok mind Honeycombbal mutatták be. Tegnap jelentették be a T-Mobil tabletjét, az is Tegrás, a Motorola Xoom is az Honeycombbal ami már Q1-ben kapható is lesz, az Asus, LG, Toshiba, Dell Streak 7, Notion Ink Adam, de már egyes kínai mid/pmp gyártók is Tegra 2-vel készítik a cuccaikat (pl Malata)... beindult a szekér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. polarx
2011.01.07. 12:42
de mennyire hogy be. én is alig várom hogy menjen itt a hasonló dömping mint egy új vga megjelensésnél hátha volna egy kis árverseny is és talán nyárra már lehetne venni egy ütös kis táblát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2011.01.08. 13:36
Legjobb játék Androidra; LG Optimus 2X ben is Tegra 2 van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!