iPon Hírek

CES 2012: akkumulátortöltés üzemanyagcellával

Dátum | 2012. 01. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A MyFC PowerTrekk névre keresztelt üzemanyagcellás akkumulátortöltőjét korábban már láthattuk, ám a termék azóta sem jelent meg kereskedelmi forgalomban. A gyártó illetékesei a CES alkalmával most ismét bemutatták az üzemanyagcellás hordozható akkumulátort, amely májustól kezdve az Amerikai Egyesült Államok területén végre már megvásárolható lesz.


Az ötletes kis kiegészítő kétféle módon használható. Eszközeinket egyrészt tölthetjük a rendszerben elhelyezett, 2000 mAh-ás kapacitással rendelkező akkumulátorról, mintha csak egy egyszerű külső akkumulátort használnánk. Ebben eddig semmi különlegesség nincs. A szetthez azonban tartozik egy pici tégely is, amelyben nátrium-szilicid (Na2Si) lapul. A PowerPukk névre keresztelt kis tégely alá, az erre a célra készített tárolóba vizet öntve kémiai reakció zajlik le, így a rendszer tulajdonképpen hidrogén üzemanyagcellaként viselkedik és áramot termel.


A rendszer teljesen zárt, így biztonságosan használható – állítja a gyártó. Egyetlen ilyen kis hidrogén üzemanyagcella teljesítménye nagyjából négy AA formátumú elem kapacitásával ér fel. A hidrogén üzemanyagcella által előállított elektromossággal mind az USB-s hordozható eszközt, mind pedig a belső, 2000 mAh-ás kapacitású akkumulátort tölthetjük.
 


A jelenlegi tervek szerint a szett 299 dollárba kerül majd, egy-egy üzemanyagcelláért pedig három dollár körüli összeget kérnek el. Az újdonság mostoha körülmények között, túrák alkalmával jöhet igazán jól.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Szucseee
2012.01.12. 18:55
Most őszintén....miért nem abba az irányba haladnak, hogy a telefont súrlódással is lehessen tölteni? Ha oda dörgölöd a ruhádhoz, vagy mozog a zsebedben, akkor elektrosztatikusan is tölt az aksi... már évek óta szajkózzák a technológiát. Hol van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bszoke88
2012.01.12. 19:37
ez a mostani árfolyamon több, mint 72k. azt hiszem ebből elég elemet, akkumulátort stb. lehet venni, jó időre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jotek007
2012.01.12. 19:42
Hol van?

A süllyesztőben, minta a többi igazán innovatív megoldás az energia- és üzemanyag felhasználás terén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. atti2010
2012.01.12. 19:43
Szucseee Mert nem működik,egy mobil feltöltéséhez sok áram szükséges amit a dörzsölős szarságok nyújtanak meg lepkefing.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. atti2010
2012.01.12. 19:45
jotek007 Biztos az olajtársaságok stb azon gazdagodnak meg vagy veszítik el a vagyonukat hogy te dörzsölve töltögeted a mobilod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mada
2012.01.12. 21:18
Már rég mennének az autók bármivel ami nem környezet szennyező, csak tudod akkor nem lennének milliárdosok az olajcégek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balikabo
2012.01.13. 09:58
Atti itt nem arról van szó hogy a dörzsiből veszítik el a vagyonukat. Itt arról van szó hogy rengeteg energiaforrást nem használunk ki. Valóban nem töltené fel a telefont de töltene rajta, ami nemrossz. Az autógyártásban egy elektromos autó előállítása semennyivel sem kerül többe mint egy robbanómotoros autójé, a töltése olcsóbb mint a benzinesé, egyszerűen csak üzlet. A mai elektromos autók sebességben és hatótávban(1 töltéssel megtett út) is megállják a helyüket. A nap elemes megoldások árai a negyedükre csökkentek, csak erről hallgatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti2010
2012.01.13. 12:06
balikabo Azért beszeljünk arról is hogy ezek a ketyerék előállításakor keletkezett ökológiai lábnyom sokkal nagyobb mint amekkora a hasznuk, én nem vonom kétségbe hogy kellenek a zöld megoldások de szigorúan figyelembe kell venni azok előállítási költségeit stb, a jelenleg kapható zöld megoldások nagy részét a felhasználók nem fogadják el ( kényelmetlen, drága, mindkettő), és nem különböző nagyhatalmi összeesküvők dugják a fiók melyére. A vízzel menő autót ha sikerülne megcsinálni biztos hogy elsőnek a mostani milliomos olajvállalatok kezdenek gyártani mert nekik van rá tőkéjük és örülnének hogy nem a földalol kel felhozni azt fekete szutykot, de nem működik, az elektromos autókat pedig az emberek nem akarják elfogadni mert töltögetni kell órákon át, lassan megy és az olyan CIKI. A milliárdos vállalatok mindig azt gyártják amire kereslet van, ha az elektromos autóra lenne akkor azon gazdagodnának tovább, de amig azt emberek azt szeretik hogy "adok egy kövér gázt és már 300Km/h megyek" az elektromos autó elterjedésére kevés az esély.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!