iPon Hírek

CES 2012: érdekességek a Corsair-től

Dátum | 2012. 01. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Corsair két új, közepes torony formátummal rendelkező számítógépházát, valamint legfrissebb SSD meghajtóit hozta magával a Consumer Electronics Show-ra, Los Angeles-be. Nézzük is a friss termékeket egyenként, részletesen.

Corsair Obsidian Series 550D – A csendes PC házat keresők számára tökéletes lehetAz Obsidian sorozat legfrissebb tagja zajszigetelt oldallapokkal és tetőpanellel érkezik, amelyek garantálják, hogy az egyes komponensek által keltett zajok nagy része házon belül marad. Az acél vázzal és szálcsiszolt alumínium panelekkel ellátott újdonság csendes, ugyanakkor mégis hihetetlenül jól szellőzik. A ház alap esetben két darab 120 mm-es előlapi és egy darab, ugyancsak 120 milliméteres átmérővel rendelkező hátlapi rendszerhűtő ventilátort alkalmaz, de igény esetén összesen akár 10 légkeverő is gondoskodhat a megfelelő szellőzésről.


A ház oldalán és tetején két darab 120 vagy 140 milliméteres légkeverőt helyezhetünk el – ezek szellőzői előtt zajszigetelt paneleket találunk, így ha ide nem szerelünk ventilátorokat, ezeken keresztül nem szökhet ki zaj. A tető alá egyébként akár 240 milliméteres hőleadó radiátort is szerelhetünk, ha folyadékhűtéses konfigurációt szeretnénk a házba pakolni. A ventilátorok előtt elhelyezett szűrők eltávolítása a mágneses rögzítésnek köszönhetően gyors és egyszerű. Az alumíniumból készült előlapi ajtó igényünktől függően balra és jobbra egyaránt nyílhat. Az oldallapokat egyetlen gombnyomással nyithatjuk.

A rendkívül fejlett kábelmenedzsmenttel érkező újdonság összesen hat darab belső bővítőhelyet kínál az adattárolók számára, ezekben 3,5 colos és 2,5 colos példányok egyaránt elhelyezhetőek. A használaton kívüli HDD keret kivételével javíthatjuk a rendszer szellőzését. A bővítőhelyeknél a mérnökök gondoskodtak a rezgéselnyelő rögzítésről is, csak úgy, mint a ventilátorok esetében.


5,25 hüvelykes bővítőhelyből négy áll rendelkezésre, amelyek a HDD bővítőhelyekhez hasonlóan szerszámmentes szerelhetőséget biztosítanak. Az alaplaptálcán jelen van a szokásos CPU szerelőkeret, a felsőkategóriás videokártyák számára pedig 450 milliméternyi hely áll rendelkezésre. A kuckó összesen nyolc darab PCI bővítőhelyet kínál, az előlapi portok között pedig a szokásos audió csatlakozók mellett két darab USB 3.0-s port lapul.


Az igényes, talpig feketében pompázó Obsidian Series 550D várhatóan februárban kerül az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 159 dollár lesz. Az Obsidian Series 550D-vel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Érkezik a Carbide sorozatba tartozó 300R kuckó is


A második újdonságot már inkább a költséghatékony gamer konfigurációk építőinek szánja a vállalat. A feketében érkező ház három darab 5,25 colos, valamint négy darab 3,5 colos bővítőhellyel bír – utóbbiak 2,5 colos adattárolók fogadására is fel lettek készítve. Az alaplaptálca ennél a modellnél is tartalmaz szerelőablakot és a videokártyák számára itt 450 milliméternyi hely áll rendelkezésre. A kábelmenedzsmentre nem lehet panasz, viszont a kábelek elvezetésére szolgáló kivágásokról ennél a terméknél már hiányoznak a gumiborítások.


Az optikai meghajtók és adattárolók számára fenntartott bővítőhelyek ugyan szerszámmentesen szerelhetőek, viszont nem rendelkeznek olyan rezgéselnyelő megoldásokkal, mint amilyeneket az Obsidian 550D kínál. Az acél szerkezetre támaszkodó ház hét darab PCI bővítőhellyel rendelkezik és gyárilag egy 140 milliméteres előlapi, illetve egy 120 milliméteres hátlapi ventilátorral kerül forgalomba. A terméket igény esetén összesen akár hat légkeverővel is elláthatjuk.


Az előlapi portok között ezúttal is megtaláljuk a két USB 3.0-s portot, valamint a szokásos audió csatlakozókat. A különleges zajszigetelésről sajnos le kell mondanunk, viszont a különbségekért cserébe olcsóbb lesz a 300R, mint a fentebb említett 550D: az újdonságért csak 89 dollárt kérnek majd el február folyamán, amikor az megjelenik. A Carbide Series 300R-rel kapcsolatban további információt itt találnak az érdeklődők.

Új SSD-k, kifejezetten hatékony hibrid adattároló rendszerek építéséhez

A Corsair Accelerator sorozatú SSD meghajtói a Windows 7 felhasználókat veszik célba, közülük is azokat, akik jelenleg HDD alapú konfigurációt használnak és szeretnének némi gyorsulást elérni. Az Accelerator sorozatú SSD meghajtók az NVELO SSD gyorsítótárazó rendszerével érkeznek, amely a rendszer újratelepítése nélkül, az SSD meghajtó csatlakoztatása és a szükséges szoftver telepítése után azonnal működésbe lép. A technológia segítségével gyorsabban bootol majd a rendszer, valamint az alkalmazások is gyorsabban indulnak. A hibrid rendszer esetében ezzel ezyütt akár ötször nagyobb írási- és olvasási sebességek elérésére is lehetőség nyílik, mint ha csak HDD-t használnánk. Az újdonságok a Windows 8-as operációsrendszerhez is kínálnak majd támogatást.
A 2,5 colos formátummal rendelkező újdonságok SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek és 30 GB-os, 45 GB-os, illetve 60 GB-os változatokban lesznek elérhetőek. A 45 GB-os és 60 GB-os példányok 280 MB/s-os olvasási- és 270 MB/s-os írási sebességet kínálnak, 30 GB-os társuk pedig 270 MB/s-os olvasási- és 240 MB/s-os írási tempó biztosítására képes.

Az újdonságok februárban jelennek meg kereskedelmi forgalomban. A 30 GB-os példány 69 dollárba, 45 GB-os társa 84 dollárba, a 60 GB-os „csúcsmodell” pedig 99 dollárba fog kerülni. Az ú SSD meghajtókkal kapcsolatban bővebb információ itt található.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. _DiEGO_
2012.01.15. 09:37
= 12.000Ft
= 16.000Ft
= 22.000Ft

Számomra , szerintem méretük miatt így talán elfogadható árnak megfelelnémek ... de ez mire itt kapható lesz - nem tudni mennyi lesz a 30GB-os ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zsolt501
2012.01.15. 10:19
Corsair Obsidian Series 550D szép letisztult formájú ház, nincs agyon csicsázva, és még a szerelhetősége is kimondottan jónak tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.01.15. 10:30
Diego:

Ezek Cache drive-k.Eggyuttmukodve a hagyomanyos vinyoval azt jelentosen gyorsitjak.Mint egy revodrive hybrid.Azert is neveztek el gyorsitonak,mert igazabol ezek arra valok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lorddiablo
2012.01.15. 10:41
Figyelembe véve az írási/olvasási teljesítményüket egyedülálló SSD-ként nem nagyon állnák meg a helyüket. Pár 1000-essel drágábban ugyanilyen kapacitású, dupla sebességű meghajtókat lehet kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MaximumGam...
2012.01.15. 18:25
Elég kicsik a házak, de szépek !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!