iPon Hírek

CES 2012: okostelefonnal is vezérelhető WiFi-s mosógép

Dátum | 2012. 01. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A sok-sok PC-s újdonság után itt van egy könnyed, szórakoztató téma, amin valószínűleg sokan meglepődnek majd. Az „okos otthonok”, amelyekben számítógép-vezérelt konnektorok, fűtés és egyéb komponensek is megtalálhatóak, ma már nem minősülnek akkora sci-fi-nek, mint néhány évvel ezelőtt. Amiről viszont most szó lesz, arról ugyanezt – jelenleg – még nem mondhatjuk el.


A Samsung egy meglehetősen érdekes mosógépet mutatott be a CES-en. Az újdonság lényege abban rejlik, hogy színes érintőkijelzővel és WiFi támogatással érkezik, így a hozzá tartozó SmartHome app segítségével távolról is vezérelhetjük a rendszert: távolról elindíthatjuk a bekészített mosást, majd a folyamatot végig is követhetjük – a mosás végeztével pedig igény szerint értesítést is küld a rendszer, méghozzá hangjelzés és/vagy rezgés formájában. A WF457-es elöltöltős mosógép egy nyolchüvelykes képátlójú, színes érintőkijelzővel kerül majd forgalomba, így a programok kiválasztása és beállítása eleinte sokak számára komoly élmény lehet.


Maga a mosógép a Samsung SpeedSpray technológiájának köszönhetően 25%-kal gyorsabban mos ki, mint a konkurens megoldások és ezzel együtt 70%-kal kevesebb vizet használ, mint a felültöltős modellek. A különlegesség átlagos éves energiafogyasztása a gyártó állítása szerint 96kWh – igaz, azt nem árulták el, milyen módszerrel számították ki ezt az értéket.


A mosógép mellé egy hasonló szolgáltatásokkal ellátott szárítógép is tartozik: a DV457-es modell szintén érintőkijelzővel és WiFi támogatással érkezik, valamint könnyedén vezérelhető okostelefonról, akár otthonunktól távolról is. A szárítógép esetében ötletes és rendkívül hasznos funkció, hogy érzékeli, ha a szellőzők eltömődnek, vagy elkoszolódnak és értesíti is a tulajdonost, hogy itt az ideje egy alapos takarításnak. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően rengeteg lakástüzet lehet majd megelőzni – persze a szolgáltatásokat elnézve kicsi az esély rá, hogy igazi tömegtermék lesz a WF457-es mosógépből, illetve a DV457-es szárítógépből, ugyanis a prémium szolgáltatásokhoz jó eséllyel prémium ár is tartozik majd.


Egyelőre nem tudható, hogy a különlegességek mikor kerülnek forgalomba, valamint az sem, hogy mennyibe kerülnek majd. Az alábbi videó a szárítógép működésébe ad betekintést. (A videó egy rövid reklámmal indul, de érdemes kibírni...)
 


 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Menthix
2012.01.11. 13:29
Már látom néhány év múlva a híreket:
Mosógéphackerek támadták meg amerikát, kifőzték az ország fehérnemű készletét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Vendég-Ven...
2012.01.11. 13:37
"Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően rengeteg lakástüzet lehet majd megelőzni"

Ezt picit túlzásnak érzem, mivel egy normális szárítóban eleve van túlmelegedés-érzékelő, ami lekapcsol, ha túlhevül a cucc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szerzetes
2012.01.11. 13:53
Ezek szerint nem csak én érzem feleslegesnek az ilyen irányú fejlesztést. Persze biztos piacra kerül és biztos lesz aki megveszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. disy68
2012.01.11. 14:05
Amíg nem teregeti és vasalja ki a ruhákat (nem beszélve a zoknipárokról), addig ez csak plusz árnövelő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Emberfej
2012.01.11. 14:28
Már csak az hiányzik hogy fészbúkra is postoljon a mosógép hogy végzett...

Akkor lenne értelme ha szín szerint szétválogatná, megfelelő programmal mosná/szárítaná (ingeket kivasalva), többi ruhát összehajtogatva, zoknit összepárosítaná teljesen magától.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. flashboy
2012.01.11. 14:42
Tetszenek a SmartHome cuccok, de ezt egy kicsit én is túlzásnak tartom. Bár ez gondolom egy lehetőség megmutatása, hogy ilyen is lehetne akár. A fejlődés nem állhat meg. Ami ma felesleges az lehet holnap már nélkülözhetetlen. "Kis" túlzással... Biztos, hogy idővel olyan olcsó lesz a mögötte lévő technika, hogy elenyésző lesz a többletár a mosógéphez képest. Jöhetnek a sütők beépített tábla pc-vel (receptek, stb), webkamerás távoli figyeléssel, stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bszoke88
2012.01.11. 16:51
azért kíváncsi lennék, hogy a többi hiper mosógéppel egyetemben mennyi ennek a javíttatási költsége.
ilyen szempontból 'örülök', hogy szegények vagyunk és egy ócska, ősrégi mosógépünk van, mert azt még én is meg tudom szerelni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fabricio24
2012.01.11. 16:58
Ez nem oldja meg meg azt a tényt, hogy ki és be is kell tenni a ruhákat a gépbe.. mert elindítani meg kikapcsolni sem tart tovább mint lewifizni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2012.01.11. 22:11
hehe, majd üzenek a ruháknak is, hogy tessék befáradni a mosógépbe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!