iPon Hírek

CES 2012: vajon eltörik a Gorilla Glass 2? Teszt!

Dátum | 2012. 01. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gorilla Glass kifejezés bizonyára már sokak számára cseng ismerősen: a karcálló üvegréteg rengeteg okostelefon és tábla PC kijelzőjét védi a sérülésektől, karcoktól és kisebb ütődésektől, sőt, újabban már a noteszgépek piacán is feltűnt. A HP pont most mutatta be legfrissebb ultrabookját, amelynél már nem csak az LCD kijelzőt, hanem a noteszgép fedlapját és a csuklótámaszt is ellátták Gorilla Glass üvegréteggel a mérnökök, így az említett felületek strapabíróak és karcállóka lettek.


Az idei CES alkalmával a Gorilla Glass továbbfejlesztett változata is bemutatkozott, amelynek lényege abban rejlik, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően immár 20%-kal vékonyabb üvegréteggel is gond nélkül lehet biztosítani ugyanazt a védelmi/strapabírósági szintet, amit a jelenleg is forgalomban lévő Gorilla Glass esetében megszokhattunk. Az újításnak köszönhetően a Gorilla Glass 2 már csak 0,8 milliméter vastag. A vékonyabb felépítés segíthet a gyártóknak abban, hogy még vékonyabb okostelefonokat és tábla PC-ket gyártsanak – ebben a tekintetben manapság úgyis szeretik egymást túllicitálni a cégek.

Annak érdekében, hogy ne csak semmitmondó képek segítségével győződhessünk meg az új Gorilla Glass strapabíróságáról, kerestünk egy videót, amely többet mond ezer szónál. Az alábbi kisfilmen egy hagyományos üveg, egy „edzett üveg”, valamint a Gorilla Glass és a Gorilla Glass 2 strapabíróságát vizsgálják. A hagyományos üveg törik, mint a ropi. No, de mi a helyzet a másik hárommal? Az alábbi videóból kiderül!
 


Ahogy az a fenti videón is látszik, a Gorilla Glass 2 a karcsúsítás ellenére is ugyanolyan strapabíró, mint elődje, ennek pedig nem csak a gyártók, hanem a felhasználók is örülni fognak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Phantomstr...
2012.01.11. 12:53
Ez mind szép, de a vékonyság helyett inkább gyárthatnának fémburkolatos telefonokat normál vastagságú Gorilla Glass 2-vel. Ha 6,5mm helyett 8mm lesz, 90g helyett pedig 110g, és nem kötném fel magam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. levaipeti Phant...
2012.01.11. 15:45
Van ilyen egyébként: Samsung Wave, Wave 2, Wave 3. Ezekkel csak annyi baj van, hogy nem androidos, hanem a Samsung saját oprendszere van rajta, a BADA. Jó is lenne csak egy kicsit akadozik, pedig ugyanolyan hardver van benne mint a galaxy s-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!