iPon Hírek

CES 2013: Érdekes számítógépházak a SilverStone-tól

Dátum | 2013. 01. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A vállalat egyebek mellett bemutatta legfrissebb HTPC házát, amely a Milo ML05-ös típusjelzést viseli. Az újdonság az ML03-as felszereltebb, némileg tágasabb kiadásának tekinthető. A SECC acélvázra alapozó, ABS típusú műanyag komponenseket is tartalmazó számítógépház igényes felépítéssel érkezik.

Milo ML05
A 350 x 99 x 204 milliméteres méretű, lapos felépítésű kuckó mini-ITX formátumú alaplapot fogad, bővítőkártyákból pedig csak az alacsony felépítésű, félmagas példányok kaphatnak benne helyet - azokból is szám szerint összesen egy. A hét literes térfogatú ház belsejében elfér egy normál méretű ATX tápegység, előtte pedig egy meghajtó öböl is található, amelyben négy darab 2,5 colos formátumú adattároló helyezhető el. A rendszer még vékony optikai meghajtót is fogad.

A fotó alapján a ház szellőzése is megoldott, ugyanis a vállalat mérnökei 80 milliméteres átmérőjű ventilátorokat helyeztek el a termék jobb oldalán, amelyek alacsony fordulatszám mellett is elegendő mennyiségű levegő megmozgatására képesek, méghozzá csendesen.

A vállalat persze azokra is gondolt, akik nem mini-ITX formátumú, hanem jóval nagyobb, ATX vagy EATX formátumú alaplap köré szeretnének rendszert, illetve munkaállomást építeni. A Mammoth MM01-es számítógépház tágas felépítésével az említett felhasználókat veszi célba.

Mammoth MM01
Az újdonság XL-ATX formátumú deszkákat sajnos nem fogad, de ez a többség számára valószínűleg nem lesz tragédia. A Mammoth MM01 az átlagos toronyházaknál nem csak szélesebbre, de hosszabbra is sikeredett. A termék előlapja mögött két darab 140 milliméteres átmérőjű, fehérben pompázó légkeverő teljesít szolgálatot, amelyek elé egy hőleadó radiátor került. A fura, de ötletes koncepciónak köszönhetően a házban akár két processzorfoglalattal ellátott munkaállomás alaplap is helyet kaphat, a két processzor által termelt hőt pedig könnyedén leadja az említett radiátor, az ugyanis kétszer 150 wattos TDP-ig egészen biztosan meg tud birkózni a processzorokkal.

Mammoth MM01
Az egyedi számítógépház 5,25 colos külső bővítőhelyekkel, USB 3.0-s portokkal, illetve HD audió csatlakozókkal egyaránt rendelkezik. Megjelenésének pontos dátumával, illetve várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

A standon egy másik mini-ITX formátumú számítógépház is jelen volt, ám ez már nem a házimozi konfigurációk szerelmeseit, hanem azokat a gamereket veszi célba, akik mini játékerőmű építésén törik a fejüket.

Sugo SG10
A Sugo SG10-es ház SECC típusú acélvázra alapoz és mini-ITX formátumú alaplapokat fogad. A kuckó belsejében elegendő hely van ahhoz, hogy akár egy felsőkategóriás videokártya is elférjen, így akár kétslotos felépítésű GeForce GTX 680-as videokártyával is felszerelhetjük. A videokártya számára egyébként nagyjából 30 centiméternyi hely áll rendelkezésre.

Sugo SG10
A tápegység szokatlan módon a ház elejében lapul, de 230 voltos tápcsatlakozója egy kábel segítségével ki van vezetve a ház hátuljára. Processzorhűtőből maximum 130 milliméter magas példány fér a házba, a megfelelő szellőzésről pedig több légkeverő is gondoskodik. A ház elején és hátulján egy-egy 120 milliméteres átmérőjű, a ház tetején pedig egy 140 milliméteres átmérőjű ventilátor található. A sorból persze az előlapi portok sem hiányoznak, amelyek között két USB 3.0-s port, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Easyceaser
2013.01.10. 17:29
SG10: ez nem mATX-es?

Processzorhűtőből maximum 130 milliméter magas példány fér a házba A képen egy Heligon 01-es cpu hűtő van, ami 160mm magas!

A ház elején és hátulján egy-egy 120 milliméteres átmérőjű, a ház tetején pedig egy 140 milliméteres átmérőjű ventilátor található Az elején a táp van, ott nincs venti, a tetején meg szerintem egy FM181-es venti van, ami 180mm-es.

Most vagy a képek nem stimmelnek, vagy a leírás....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Easyceaser
2013.01.10. 17:31
Easyceaser - 2013-01-10 17:29:17 FM181 helyett AP181....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. cburucs
2013.01.10. 21:58
Az nem hőleadó hanem légszűrő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kray
2013.01.11. 08:54
Easyceaser
Szerintem mATX lesz, a hűtő elég nagy és igazából mocskosul tetszik ez az elrendezés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!