iPon Hírek

CES 2013: Érkezik a 3. generációs Gorilla Glass

Dátum | 2013. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gorilla Glass üvegréteg napjainkban már rengeteg készüléken megtalálható: ilyen technológiával nem csak az okostelefonok és táblák, hanem egyes noteszgépek, illetve ultrabookok LCD kijelzőit is védik a gyártók. A Gorilla Glass technológia egyszóval ma már olyan ismert és elismert megoldásnak mondható, ami már bizonyított a piacon.

A Corning most a Gorilla Glass harmadik generációs, továbbfejlesztett kiadásának bemutatójára készül. A jeles eseménynek a napokon belül elrajtoló CES 2013 ad majd helyet, ami nem túl meglepő, hiszen korábban, a második generációs Gorilla Glass is a CES alkalmával mutatkozott be a nagyérdemű előtt. Ez persze nem is véletlen, hiszen a kiállítást hatalmas figyelem övezi.


Hogy mire számíthatunk a Gorilla Glass harmadik generációs kiadásától? Nos, dióhéjban összegezve: csupa jóra. A megerősített üvegréteg az első- és a második generációs Gorilla Glassnál is erősebb lesz, ami annak köszönhető, hogy a vállalat mérnökei molekuláris szinten tökéletesítették az üvegréteget, amely immár az NDR (Native Damage Resistance) technológiával is kiegészült. Utóbbi, vagyis az NDR tovább erősíti az üvegréteg szerkezetét, emellett segít hatékonyan felvenni a harcot a karcok ellen, plusz a hibák, azaz az esetleges repedések terjedésének is hatékonyabban gátat szab, mint elődei.

A harmadik generációs Gorilla Glass előző generációs társához képest ellenállóbb a karcokkal szemben, így azonos feltételek mellett 40%-kal kevesebb látható karcot szed össze. További előny, hogy a hibás, repedt üvegréteg előző generációs társánál azonos körülmények között 50%-kal erősebb, azaz a Gorilla Glass üvegréteg az adot készülék kijelzőjét repedt állapotban is hatékonyabban védi, mint elődje.

Az új fejlesztés a fentiek alapján igazán vonzónak tűnik. Hogy mennyire az? Nos, erről az idei CES alkalmával valószínűleg lehull majd a lepel, amennyiben a vállalat idén is készül olyan látványos bemutatóval, amely megmutatja, mennyivel strapabíróbbak egymáshoz képest az egyes Gorilla Glass generációk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. YellowFlas...
2013.01.04. 16:23
Mi pénzt kaszálhatott ezzel a Corning... Hihetetlen mennyire elterjed a Gorilla Glass.
További előny, hogy a hibás, repedt üvegréteg előző generációs társánál azonos körülmények között 50%-kal erősebb, azaz a Gorilla Glass üvegréteg az adot készülék kijelzőjét repedt állapotban is hatékonyabban védi, mint elődje.
Na ez azért nem semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. GPS2
2013.01.04. 23:28
Hát azért várjuk ki a végét.....
Ez mind szép és jó de melyik elődjéhez képest is viszonyítunk ?
A sima 1 gen Gorilla Glasshoz mert erről nem szól a dolog.
Amúgy igazából ezek adatok használat közben derül majd ki szerintem kb év második fele. Amúgy jó kis cucc király hogy megcsinálták és fejlesztik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. AxoPy
2013.01.06. 12:04
@YellowFlash
igen a corning, és ebbe is benne van Steve Jobs keze(Isten nyugasztalja) ha ő nincs ma nem is létezne gorilla galss
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2013.01.06. 16:39
Én telefonomon nincs gorilla glass, mégse tört össze 4 év alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Turit
2013.01.06. 22:30
A 2. generáció alig pár telefonon van , és már itt a 3. ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nextman
2013.01.08. 13:19
Az en tabletemen ilyen volt, megis osszetortem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!