iPon Hírek

CES 2013: Két érdekesség az ASUS műhelyéből

Dátum | 2013. 01. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Bemutatkozik a világ első választható táblagéppel ellátott egybegépe


A Transformer AIO egy kétfunkciós eszköz, hiszen egybegépként éppúgy használható, mint nagyméretű, hordozható táblaként. Egybegép módban az újdonság Windows 8-as operációs rendszerre támaszkodik, amelyhez 18,4 colos képátlójú, IPS panelre támaszkodó Full HD LCD kijelzője többpontos érintő támogatást is kínál.


Az egybegép harmadik generációs Core i sorozatú processzort, valamint Nvidia GeForce GT 730M típusú mobil videokártyát is tartalmaz, azaz abszolút nem kispályás megoldás. A 178 fokos betekintési szögeket kínáló, remek képminőséggel büszkélkedő LCD érintőkijelző mellé Sonic Master technológiára alapozó audió rendszer is jár, így valószínűleg nem kell majd csalódnunk a hangminőségben.


Ha meguntuk az egybegép előtti ücsörgést, akkor egy mozdulattal leválaszthatjuk a PC Station állványról a 18,4 colos megjelenítőt, majd a Wireless Remote Desktop technológia jóvoltából tovább számítógépezhetünk, de ezt már sokkal szabadabban tehetjük. Persze nem muszáj Windows 8-at használni: a táblaként is funkcionáló 18,4 colos megjelenítő egy gombnyomással átállhat Android 4.1-es mobil operációs rendszerre.


Utóbbi azért lehetséges, mert a megjelenítő háza egy Tegra 3-as SoC egységre alapozó mobil konfigurációt is magában foglal, amellyel kiaknázható az Android 4.1-es mobil operációs rendszer minden funkciója. A megjelenítő saját támasztékkal is rendelkezik, így asztalra téve megfelelő szögben áll a még kényelmesebb használat érdekében.

A Transformer AIO összességében tehát egy igen vonzó, rendkívül érdekes felépítéssel érkező egybegép. Az újdonság a tervek szerint még ebben a negyedévben az üzletek polcaira kerülhet.

Jön a Qube is, ami egy Google TV alapú szórakoztató központ

Az ASUS Qube with Google TV névre hallgató újdonsága androidos alapokon nyugszik és a Google TV platformját alkalmazza. A termék egy igazi különlegesség, hiszen ez az első olyan Google TV alapú megoldás, amely mozgásérzékelős vezérléssel és hangkereséssel is rendelkezik.


A termékhez az ASUS szakemberei átlátható, egyedi felépítésű felhasználói kezelőfelületet terveztek, amely lehetővé teszi a Google Play áruházból letöltött alkalmazások csoportosítását is. A Qube segítségével persze nem csak alkalmazásokhoz, hanem tévéműsorokhoz, filmekhez, illetve játékokhoz is hozzáférhetünk a Google Play áruházán keresztül. A mozgásérzékelős vezérlési mód utóbbiaknál, azaz a játékoknál különösen jól jöhet. A rendszert egyébként androidos okostelefonról, illetve tábláról egy ingyenesen elérhető, Mobile Remote névre keresztelt alkalmazás segítségével is kezelhetjük.


A Google TV platformjára alapozó újdonság Chrome webböngészővel is rendelkezik, sőt, még kép a képben funkciót is kínál. Az ASUS Qube with Google TV mellé 50 GB-nyi ingyenes ASUS WebStorage tárhely is jár majd. Az újdonság mellé távvezérlőt és vezeték nélküli billentyűzet is ad a gyártó.


Az új termék az Amerikai Egyesült Államok területén az idei év első negyedévének vége felé jelenik majd meg. A Qube with Google TV hazai forgalmazásáról nincs hír.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. rezer
2013.01.12. 21:52
Hát én felkaptam a fejem erre.
Már csak az ára hiányzik..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Insignia
2013.01.12. 22:11
Transformers AIO Windows alapokon jónak tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. bala5
2013.01.12. 23:01
Huh lehet én vagyok a hülye de akkor hogy is van ez az AIO pontosan. A tábla rész tartalmaz egy core i-t és egy Tegrát is? Vagy most hogy van ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tibaimp
2013.01.12. 23:10
úgy van, mind a két rendszer bele van építve, mondjuk értelme nem sok van, csak drágítja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bala5
2013.01.12. 23:38
Ok de ha mindkét rendszer bele van építve és a két op is ezen fut akkor minek a Wireless Remote Desktop? Valahogy nem áll össze a fejembe ez az egész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. B.Andris
2013.01.13. 08:00
Elméletileg 1299 dollárról indul az ára az egybegépnek... legalábbis egy másik cikkben ezt olvastam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lajthabala...
2013.01.13. 08:13
Woaa! Tudtam, hogy nem szabad 7 meg 10 colos tablettel vacakolni! Sajnáltam nagyon, amikor a 13"-os Excite megbukott, de ha az ASUS most bepróbálkozik 18.4"-lal, akkor biztosan megindul majd az értelmes méretű tabletek gyártása 13-17" közt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lajthabala...
2013.01.13. 08:17
Szerintem a Core i-s rendszer a dokkolóban van, egyébként tabletként botrányos lenne az üzemideje. Azért kell a remote desktop technológia, hogy a dokkolón futó rendszert elérje a gép, és megmaradjon a Win 8. Ha messzebbre megyünk, marad a Tegra 3 és az Android 4.1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hpeter105
2013.01.13. 09:49
a Qube-ról csak nekem ugrott be a NeXT Cube?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kirrr
2013.01.13. 15:36
a dokkolóban van a gép (win amibe beletolsz egy tegra táblát (android) amit ilyenkor monitornak használ az asztali gép. ezen mit nehéz felfogni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Veisinger
2013.01.14. 02:27
A Trafó AIO valóban jó ötlet,viszont jobban tetszene az ötlet ha a táblagépen is valami windows op.rendszer futna és ha megoldották volna azt hogyha pl. az asztalnál ülve netezik az ember,majd feláll és kimegy a konyhába kezében a táblával,akkor minden komplikáció nélkül folytathassa amit eddig csinált!
Persze itt nem komoly programok futtatására gondolok,de pl egy böngésző futtatása ,képnézegetés sőt akár egy videónézés is így lenne a tuti!
Aztán lehet,hogy ezt így is valahogy megoldják!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!