iPon Hírek

CES 2013: Különleges táblagép a Polaroidtól

Dátum | 2013. 01. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Polaroid újdonságának már a neve is elárulja a kilétét, hiszen a Junior típusjelzéssel látták el, de ha ez valamiért mégsem lenne elég, akkor csak rá kell nézni és azonnal egyértelművé válik, hogy gyerekeknek szánták. A mérnökök élénk színeket használtak, fehérben és kékben pompázik az újdonság, a vastag kereten pedig strapabíró gumírozás kapott helyet, és némi folyadéktól sem ijed meg a Junior.

 
A kezelőszervek kifejezetten jól használhatóak és nagyok lettek, valamint a piktogramoknak köszönhetően a legfiatalabb felhasználók is pillanatok alatt rájönnek, melyik billentyű mit csinál. A szoftveres oldalon is ugyanezt a receptet követték, így a grafikus felület is nagy és színes gombokból áll. Természetesen a háttérben itt is egy Android bújik meg, de minden bizonnyal kevesen ismernének rá az Ice Cream Sandwich-re (4.0) ilyen ruhában.

Az átszabott felület mellett az előre telepített alkalmazásokat is úgy válogatták össze, hogy az kedvezzen a fiatalabb korosztálynak. Már az első bekapcsoláskor megtaláljuk rajta a legjobb oktató programokat, valamint sok-sok interaktív könyv is vár ránk. Ha pedig kifogynánk az új információkból, a Nook könyvesboltból további tartalmakra tehetünk szert, ezeket pedig a 8 GB-os, bővíthető tárhelyre menthetjük el. Persze szórakozásra is bőven lesz lehetőségünk, hiszen sok játék és egy speciális, biztonságos böngésző is van a gép repertoárjában - összesen 35 különböző prémium appot kapunk.


A Polaroid Junior hardveres oldala már sokkal kevesebb érdekességgel szolgál. A megjelenítő képátlója mindössze 7 hüvelykes, a felbontása pedig 800 x 480 képpontos. Az egyszem kamera a hátlapon trónol, és 2 megapixeles fotók készítésére ad lehetőséget. A burkolat alatt egy 3500 mAh-s kapacitású akkumulátort találunk, aminek egy 1 GHz-es Cortex-A8 magot és 512 MB rendszermemóriát kell táplálnia. A kapcsolati képességek listáján csak a Wi-Fi árválkodik, sajnos Bluetooth modul sem került bele.

A Polaroid gyermekeknek szánt gépe viszonylag alacsony árcédulát kapott, 149 dollárért cserébe vihető haza.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Jimmy9082
2013.01.07. 14:31
gyerek menjen az iskolába ne a táblagéppel buzuljon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meadows
2013.01.07. 20:53
Jimmy9082, ne legyél már ostoba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!