iPon Hírek

CES 2013: Sharp táblagép IGZO megjelenítővel

Dátum | 2013. 01. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Aquos termékvonalat gyarapító megoldás egészen érdekes külsővel került bemutatásra. Ha elvonatkoztatunk a mérettől, akkor nagyjából úgy fest, mint egy okostelefon. A pontosabb és egyszerűbb használhatóságot könnyíti majd a vékony káva, és az érintő ceruza is, ami a burkolat alatt rejtőzik, ha éppen nincs rá szükség. A gép legérdekesebb pontja persze nem ez, hanem a címben is említett kijelző.


Az SHT21 7 colos panele 1280 x 800 képpontos felbontással rendelkezik és az IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) technológiát használja. Ez a megoldás merőben más elven dolgozik, mint a legtöbb jelenlegi alternatíva, és a jövőben valószínűleg nagyon sokszor találkozhatunk majd még vele, hiszen ez lehet az egyik spórolási pont az okoseszközök világában. Az IGZO panelek az eltérő komponensek révén a társaiknál akár 80-90 százalékkal kevesebb energiát fogyaszthatnak el bizonyos körülmények között, ráadásul az utoljára látott képet akár kikapcsolt állapotban is meg tudják tartani. Nagyon jó a fényáteresztési képességük (ez az egyik ok, amiért keveset fogyasztanak) és villámgyorsak.

Az SHT21 lelke egy Qualcomm Snapdragon MSM8960 lapka, amely két, 1,5GHz-es Krait magot tartalmaz, a grafikus munka pedig egy Adreno 225-re lesz bízva. A rendszermemória 1 GB-nyi, nekünk pedig 16 GB tárhelyből kell gazdálkodnunk. Ha ez elfogyna, akkor jön képbe a memóriakártya hely, ami a microSDXC kártyákkal is elboldogul. Van még a táblában Bluetooth 4.0, NFC chip, Wi-Fi és 4G LTE hálózati modem is. Mindez 280 grammban, ami egészen impozáns ekkora méret mellett.
 


Az Android 4.0 operációs rendszer használata viszont már nem éppen dicséretes. Az ára egyelőre nem ismert a gépnek, és azt sem mondta el a gyártó, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira az Aquos Pad SHT21.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. HUFEUR
2013.01.12. 19:33
"A pontosabb és egyszerűbb használhatóságot könnyíti majd a vékony káva..."

A vékony kávának mégis mi köze van a pontossághoz vagy az egyszerű használhatósághoz? Esetleg annyi, hogy nehezíti, de hogy nem könnyíti az biztos. Egy iPad mini is használhatatlan lenne a vékony kávája miatt, csak ugye megoldották, hogy figyelmen kívül hagyja a káva közeli érintéseket, de amúgy alig lehetne a kávánál megfogni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cooley
2013.01.12. 19:58
Ez az IGZO csak egy félvezető, miért lenne merőben más, mint a szilícium? Ugyan az a funkciója és a működési elve, csak kissé eltérő tulajdonságokkal. A panel meg gyanítom nem IGZO panel, hanem OLED panel IGZO technológiával... A cikk írója súlyos fogalmi zavarokkal küszködik, vagy én értelmezek valamit félre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Arcz
2013.01.17. 22:22
Itt egy magyar bemutató videó róla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!