iPon Hírek

CES 2013: Táblagép és vezeték nélküli töltő egyben

Dátum | 2013. 01. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Fulton Innovationnek a fő profilja a vezeték nélküli töltési megoldásokban rejlik – 14 éve foglalkoznak ilyenekkel –, így nem is csoda, hogy a CES-en több ilyen újdonsággal állnak majd a nagyközönség el. A standjukon a különleges táblagép mellett lesz egy sor továbbfejlesztett "hagyományos" töltő, és a televíziózás szerelmesei sem maradnak innováció nélkül.

 
A vezeték nélküli töltés terén a mobiltelefonok kerültek a reflektorfénybe idén. Ennek megfelelően össze is szedték a legtöbb olyan okostelefont, amelyet egyszerűen tölthetünk a Qi szabványnak megfelelő termékekkel. Kiállításra kerül a HTC Droid DNA, a Google Nexus 4, a Nokia Lumia 920 és a Lumia 820 is, ahol ugyan nincs gyárilag ilyen lehetőség, de utólag bárki megvásárolhatja a szükséges kiegészítőt.

Többek közt ezeket a készülékeket használják fel a megnövelt hatótávolságú töltő demonstrációjára. Például egy Lumia 920-at, egy táskán keresztül is hatékonyan tölthetünk már. Az új, Qi elvű termékeket a háztartásban bármely bútorba belerejthetjük, ezeken keresztül nem keltenek feltűnést, és tökéletesen funkcionálnak így is. Éppen elég tehát, ha mi tudjuk hová kell tenni a mobilunkat. Ám kétségtelenül az a tábla az egyik legérdekesebb kiállítási tárgy, melynek a hátához érintve tölthetjük fel a fenti modelleket, bárhol, ahol erre szükségünk lehet. Figyelemre méltó még az eCoupled technológiás konferencia asztal is, ami képes kiszolgálni minden közepes fogyasztót (tábla, notebook).
 


Továbbá a Fultonnál megtekinthető az elem nélküli távkapcsoló elképzelése is. Ez lényegében úgy működik, hogy a set-top-box tetejére téve kap új erőre a vezérlő, amelyben egy szuperkondenzátor van elhelyezve. A konyhai kisgépek vezetékeinek is búcsút mondanának a vállalatnál, így ötletekben nincs hiány, az pedig már nem rajtuk múlik, hogy a felhasználók mennyire vevők az újdonságokra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. kistrojak
2013.01.07. 13:08
3 éve próbálkoztam egy nokia 3410 vezeték nélküli töltésével de a fogadó egység, tehát a tekercs secunder oldala annyi menetből állt hogy már nem volt praktikus, a telefont töltötte viszont 2x vastagabb volt a telefon, viszont 380mA-val töltötte a benne rejlő akkut, egy védőelektronikával ami 4.1V-ig engedte a Li-Ion akkut...
Kíváncsi lennék valóban mennyi idő a töltési idő, mert ha hiszitek ha nem a vezetékes töltéstől az embereknek a tökük televan állítom. A telefonokban nincs akkora akku hogy ezt ne lehessen mérnökökkel kivitelezni. Amondó vagyok hogy éveken belül egy másik hátlap is elég lesz szerett készülékünkre és a konyhapultra, ebédlő asztalra, munkaasztalra letéve simán tölti a telefont. A legtöbb mai okostelefonnak nem is kell vezetékes adatkommunikáció ahhoz hogy a PC-re le tudjuk menteni adatainkat, sőt már a legtöbb adatot a felhőben elmenthetünk. A vezetékes töltés a mai technikához képest elavult, bonyolult és sok a hibalehetősége.

Hajrá Fulton Innovationnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!