iPon Hírek

CES 2015: Jönnek a Broadwell alapú Gigabyte BRIX PC-k

Dátum | 2015. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte bemutatta legújabb apró asztali számítógépeit, amelyek a nagysikerű BRIX sorozatot erősítik. Az újdonságok Broadwell U sorozatú processzorokkal szerelt kiadásaiból két fő széria érkezik: az egyik a BRIX, a másik pedig a BRIX s.
Fotó: The Tech Report
A BRIX család tagjai kompaktabbak, alacsonyabbak lesznek, így csak mSATA alapú adattárolót fogadnak. A BRIX s példányok ezzel szemben extra magasságuk miatt 2,5 hüvelykes adattároló elszállásolására is lehetőséget adnak. Ettől eltekintve azonos tulajdonságokkal rendelkezik a két sorozat, már ami az alapvető hardver illeti, ugyanis mindkettő tagjai Core i3-as, Core i5-ös vagy Core i7-es sorozatú kétmagos Broadwell U processzort kaphatnak attól függően, milyen modellt választunk. A pontos listát az alábbi felsorolás tartalmazza: Core i3-5010U (2,1 GHz, Intel HD Graphics 5500 23 EU-val) Core i5-5200U (2,2/2,7 GHz, Intel HD Graphics 5500 24 EU-val) Core i7-5500U (2,4/3,0 GHz, Intel HD Graphics 5500 24 EU-val) A leggyorsabb példányok, azaz a Core i7-es processzorral szerelt apró asztali számítógépek NFC támogatást is kapnak, ami különböző feladatok automatizálására éppúgy bevethető, mint egyszerű és gyors fájlmegosztásra. A fedélzeten persze kétsávos 802.11ac WiFi vezérlő is jelen lesz, így nem kell otthon vezetékelnünk, ha van egy megfelelő routerünk. Az új BRIX PC-k minden esetben négy darab USB 3.0-s portot kapnak, amelyek közül kettő az előlapon, kettő a hátlapon foglal helyet. Ezen kívül jár még Gigabites Ethernet port, HDMI videó kimenet és Mini-DisplayPort csatlakozó is. A két videó kimenet jóvoltából egy-egy ilyen apróságra egyidejűleg akár két monitor is kapcsolható. A HDMI porton keresztül 24 Hz-es képfrissítési ráta mellett lehet majd használni a 4K-s felbontás mellett üzemelő kijelzőket.
Fotó: The Tech Report
A mellékelt VESA szerelőkeret jóvoltából az apróságok akár monitor hátuljára is felszerelhetőek lesznek, ha éppen erre van igény, biztonságukról pedig Kensington Lock port segítségével gondoskodhatunk, azaz megfelelő kiegészítő alkalmazásával az asztalhoz, vagy egyéb stabil tárgyhoz láncolhatjuk az adott konfigurációt. Ez a kevésbé elszánt tolvajok ellen hathatós védelem lehet. A BRIX és BRIX s modellek barebone kivitelben, azaz rendszermemória és adattároló nélkül kerülnek az üzletek polcaira, megjelenésükre pedig még ebben a hónapban számíthatunk. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy az egyes példányok pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tookmindeg...
2015.01.06. 19:44
Hangtalan vajon? Legalábbis a kisebb procis verziók
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2015.01.06. 22:05
Johetett volna Iris vagy Iris Pro komboval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!