iPon Hírek

CES 2015 összefoglaló: a második nap

Dátum | 2015. 01. 07.
Szerző | Svindler
Csoport | IT VILÁG

Rendületlenül pörög tovább a CES, olyan sok a bejelentés, hogy ha ez így folytatódik, még jövő héten is lesz min csámcsogni. Most viszont foglalkozzunk inkább a mai kínálattal, kezdjük a mobilos szekcióval! A Samsung folytatja az új elnevezési séma szerinti bejelentéseket, megérkezett a Galaxy E széria, ami a középkategóriát erősíti. A HTC pedig elindult meghódítani az olcsóbb régiókat is, úgyhogy új Desire gépek érkezéséről számolhattunk be. A ZTE egy középkategóriás óriást villantott az érdeklődőknek, és még egy androidos piko-projektort is lerakott az asztalra, amivel sajnos akkumulátorról a Gyűrűk Ura rendezői változatát már nem fogjuk tudni végignézni, de egy átlag filmet simán, miközben még netet is osztunk a többieknek (akik még a film közben is iPont olvasnak…).
Samsung Galaxy E5
A Lenovo bemutatta tavalyi színes egyéniségének, a Vibe-nak az utódját, valamint egy igen jó akkumulátorral ellátott 5,5 colos gépet is, a P90-est. Ha mindez nem lenne elég, extraként egy kicsi vaku is ott volt a vállalat standján, amit a telefon jack aljzatába dughatunk, így szelfik készítésekor is gondoskodhatunk extra fényről, ha szükséges. Az okoseszközök piaca is tovább bővült, úgyhogy a telefon, óra, póló, bringa pedál, stb., mellett mostantól a zoknink is lehet okos. Futni még nem fut helyettünk, de azt legalább feljegyzi, hogy mi mit csináltunk, és még pár mosást is kibír (elég szomorú lenne ugye, ha nem). Az okoségők is egyre jobban terjednek mostanában, és ezt a hullámot akarja meglovagolni a Misfit is, ami új színes égőjével úgy próbál betörni a piacra, hogy igen jó árat szab neki. Úgy látszik szép lassan beindulhat az árverseny a piacon.
Az érdekességeknél maradva, reggel bemutattunk egy olyan hordozható Bluetoothos hangfalat, amiben hűtő is van, úgyhogy egy kerti partin még a sör hidegen tartása sem okoz neki problémát. A Sharp is elég különleges dolgokkal kápráztatta el a közönséget: már egy ideje fejlesztik a bármilyen formára vágható kijelzőiket (tavaly már beszámoltunk róluk), de a CES-en már büszkén mutogatták a kutatásaik gyümölcsét. Valószínűleg megrendelőből sem lesz hiány náluk a jövőben. A ThermalTake-nek nagyon megtetszhetett az egymásra pakolható gépek koncepciója, mert egy egész családot bejelentett erre alapozva, így akár EATX-es óriásokból is legózhatunk, ha úgy akarjuk. A Kingston egy M.2-es formátumú, villámgyors SSD-vel érkezett a showra, valamint biztonságos pendrive-okkal, amik még elég gyorsak is, pedig az ilyenek általában elég lassúcskák. A végére maradt két érdekesség. Az egyik, hogy bár már egy ideje minden gyártó óriási 4K és UHD feliratokkal akarja nekünk eladni a kijelzőit, eddig ezt nem tették túl nagy sikerrel, úgyhogy rájöttek, hogy talán itt lenne az ideje összefogni, hogy simábban menjenek a dolgok, és könnyebben terjedjen az új szabvány, valamint tartalom is legyen rá elég. Végül pedig, bár még a 4K is csak a szárnyait bontogatja, a gyártók már a 8K felé kacsintgatnak, hogy egyszerre tudjunk 16 Full HD-s filmet nézni. Most viszont elébe mennek az esetleges problémáknak, és jó előre megkérték az MHL szabvány mögött álló brigádot, hogy dolgozzon ki nekik egy új szabványt, ami gond nélkül viszi majd a 8K-s tartalmakat. Nemrég még a 4K 60Hz-en hajtása is gondot okozott, de a SuperMHL-nek a négyszer ennyi pixelt mozgató 8K sem fog akadályt jelenteni, csak bírjuk majd észben tartani a sok csatlakozófajtát.
Fotó: AnandTech
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tibaimp
2015.01.07. 21:17
Az amd jelentkezett valamivel? esetleg r9 390-es?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2015.01.07. 22:04
Nope, ahogy azt már megírtuk, valószínűleg késnek az új kártyák a TSMC miatt, nem tudja őket legyártatni az AMD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atti2010 tibai...
2015.01.07. 22:08
Az AMD valószínűleg tart egy külön előadást esetleg akkor de ezek az utolsó napokon szoktak lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. humansoft_... tibai...
2015.01.08. 17:13
2 hónapot késnek a kártyák apple és microsoft miatt. Éefoglalják a gyártósort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!