iPon Hírek

CES 2015 összefoglaló: az első nap

Dátum | 2015. 01. 06.
Szerző | Svindler
Csoport | IT VILÁG

Megértük ezt is, a főoldal nem elég hosszú ahhoz, hogy kiférjen rá egy napi hír adag, ha valaki arra kíváncsi mi ment ki nálunk reggel 8-kor, már az archívumot kell használnia. Éppen ezért amíg tart a CES, minden este tartunk egy kis összefoglalót arról, hogy mi minden érdekesség ment ki az adott napon. Rengeteg új termékről számoltunk be ma, és még többször ennyi vár bemutatásra, úgyhogy biztosan nem lesz unalmas ez a hét. Most pedig lássuk mivel foglalkoztunk eddig! Tegnap este több cég is tartott sajtótájékoztatót, de az elsők között talán az ASUS villantotta a legtöbb újdonságot. Mobilok frontján megérkezett a ZenFone 2 és a ZenFone Zoom. Mindkettő hazavihető akár 4GB memóriával, utóbbi pedig optikai zoommal is rendelkezik, ami nem sok telefon kamerájáról mondható el. Befutott a Transformer Book Chi sorozat is, ami konvertibilis táblákat tartalmaz jobb anyagminőséggel, mágneses rögzítési lehetőséggel, többféle méretben. A legnagyobb változatban akár Broadwell processzor is lehet, így a krafttal sem lesz probléma. Aki nagyon szemezett a T100-zal, de valami jobbat szeretett volna, az mindenképpen nézze át a kínálatot, nem fog csalódni. Még egy kicsit az ASUS-nál maradva, bemutattuk a legújabb gamer monitoraikat is, amik között már találunk IPS alapú, dinamikus frissítési rátával dolgozó példányt is. Lassan tényleg eljöhet az idő, hogy semmiben sem kell kompromisszumot kötnünk, ha játékos kijelzőket keresünk. De ez még nem a cég teljes kínálata, holnapra is hagyni kell valamit…
ASUS MG279Q
Maradjunk viszont egy kicsit a kijelzőknél, ugyanis tegnap az AMD elárulta, hogy pár hónapon belül végre találkozhatunk az első FreeSynces példányokkal és az előre bejelentett felhozatalban láthatunk pár igazi különlegességet is, mint például az LG megoldásait, amik az első dinamikus képfrissítési rátával rendelkező extra-szélesvásznú monitorok lesznek. A HP is elég sok monitort mutatott be a CES-en, és még egy táblájuk is felbukkant a színen, de még tőlük is sok mindenre számítunk. Ugorjunk viszont most át a Lenovora, mert ők is rengeteg érdekességgel készültek a CES-re. A felsőkategóriás gépeket kedvelők biztos örülnek majd annak, hogy frissült a ThinkPad Carbon X1, de mindez semmi ahhoz képest, hogy a cég bejelentette a világ legkönnyebb notebookjait! A LaVie Z sorozatban az 1 kilógrammot sem éri el a 13,3 colos gépek súlya, ez új rekord. Utoljára a VAIO Pro-k voltak ennyire meggyőzőek ezen a fronton.
Lenovo LaVie HZ550
A már emlegetett LG sem tétlenkedett, bemutatta a második hajlított mobiltelefonját, ami több ponton is jobb lett, mint az elődje. Jobban hajlítható, könnyebb, gyorsabb, mi kell még? Azt mondtuk már, hogy gyorsabban is gyógyul? A karcok nagyon gyorsan eltűnnek róla, úgyhogy tok nélkül is bírja a strapát. Bringások figyelem! Érkezik az okos kerékpárpedál is! Mér mindent amit kell, és még akkor is segíthet, ha ellopták a bringánkat, jelenti ugyanis, hogy hol van. A nagyobb gyártók közül a Gigabyte bemutatott egy elég impozáns, tuningra kihegyezett X99-es alaplapot, de megcsodálhattuk a Broadwell alapú BRIX-eket is (ezek a cég apró, akár tenyéren elférő PC-i). Lencsevégre kapták az MSI GTX960-as kártyáit is, a Sony pedig acélba öltöztette a SmartWatch 3-at. A Samsung szupergyors külső SSD-ket tett le az asztalra, az Archos LTE-s táblagépek sorával indította az évet, az Acer első bejelentései között pedig egy költséghatékony okostelefon is volt. Körülbelül ez fért bele az első napba, holnap folytatása következik, mert mindez még csak a jéghegy csúcsa volt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!