iPon Hírek

CES 2015 összefoglaló: ötödik nap

Dátum | 2015. 01. 10.
Szerző | Svindler
Csoport | IT VILÁG

A mai nap egyik legérdekesebb terméke talán a WattUp volt, ami vezeték nélküli töltésre képes, akár négy és fél méteres sugarú gömbön belül is, így nincs meg az a probléma, mint sok mostani vezeték nélküli töltőnél, hogy tulajdonképpen hiába nem kell bedugnunk egy kábelt, fix, hogy hová kell pakolnunk a tölteni kívánt gépet, ezért minden mobilitásunkat elveszítjük. Aztán a szombatot sem úsztuk meg okoskütyük nélkül, elsőnek mindjárt itt van a Flower Power cserépbe ültetett utódja, a Pot. Nem baj, ha nem vagyunk otthon, magától folytatja a benne lévő növény locsolását, csak pár hetente kell újratölteni a vizet benne. Bár a fórumon sokan már ennek is megkérdőjelezték a létjogosultságát (pedig sok esetben lehet hasznos), a ThermalTake okos egere már tényleg a határokat súrolja. Igen okos egér, és igen, olyan amin most is talán rajta van a kedves Olvasó egyik keze. Mitől okos? Hát körülbelül ugyanattól, mint az okos karperecek: feljegyez minden mozgást, hogy utána megmutathassuk valakinek, hogy nekünk aznap a kezünk megtett 1 kilómétert is az asztalon, gyúrtunk már eleget. Bemutattunk azonban egy másik elég extrém egeret is a mai napon, a Mad Catz R.A.T. Pro X-et, amiben szinte minden cserélhető. Oldallapok, görgő, optika, borítás, mind szabadon váltogatható. Érdekes koncepció, az egyszer biztos.
Nem is olyan rég már csicseregték a madarak, hogy nagyobb méretű Chromebookok is jöhetnek, de a CES-ig kellett várni, hogy az Acer bemutassa a 15 colos masináját. Sajnos jelenlegi információink szerint itthon nem igazán lesz kapható, pedig lassan már kipróbálnánk egy ilyen gépet, hogy mennyire használható a mindennapokban. Azért voltak még olyan termékbejelentések is, amik minket is érintenek. Az AMD például bemutatott egy olyan Kaver APU-t, ami az olcsóbb négymagosok közé tartozik, de szorzózár-mentes, így a tuningosok körében lehet népszerű lesz. A Zotac új GTX970-esekkel lépett a porondra, immár nekik is van mini-ITX alaplaphoz passzoló megoldásuk. A Plextor PCI-E SSD-kkel jött a CES-re, mint sokan mások, úgyhogy lehet, hogy hamarabb beindul az árverseny ebben a szegmensben, mint gondoltuk. Egyelőre jelentős felára van a PCI-E csatolós megoldásoknak, de most hirtelen annyi lett belőlük, mint égen a csillag. Bár nem az LG standján, de bele lehetett futni egy olyan okosórába is a cégtől, amin már WebOS futott Android Wear helyett, és felbukkant egy olyan okostelefonjuk is, aminek az oldalaira is lenyúlik a képernyője. Hasonlót a Samsungtól is láthattunk már, úgyhogy megint a két dél-koreai gyártó fogja egymás között lejátszani ezt a meccset, mint az első hajlított képernyős telefonét.
Még egy kis érdekesség is maradt a végére, egy apró, mindössze 2 wattos fogyasztású gépen Quakezgettek kint a CES-en, az Intel Edison platformján pedig Doom-ot játszottak az unatkozó mérnökök. Kapcsolódó hírek CES 2015 összefoglaló: negyedik nap CES 2015 összefoglaló: harmadik nap CES 2015 összefoglaló: második nap CES 2015 összefoglaló: első nap
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!