iPon Hírek

CES 2017: A játékosokat veszi célba az új Linksys router

Dátum | 2017. 01. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A Linksys egy érdekes routert mutatott be az idei CES alkalmával, aminek ugyan már vége van, de az újdonságokról szóló híradásokat továbbra is folytatjuk, hisz bőven van még miről beszámolni. A szóban forgó router a Linksys és a Rivet Networks együttműködéséből született, alapját pedig a nemrégiben piacra dobott WRT3200ACM biztosítja. Az új modell matt fekete házzal érkezik, amelynek belsejében egy kétmagos, 1,8 GHz-es órajelen üzemelő ARM SoC dolgozik, méghozzá 512 MB-nyi rendszermemória társaságában, ahogy azt a WRT3200ACM esetében már megszokhattuk. A négy antennával dolgozó router a 2,4 GHz-es tartományon belül 600 MBps-os, az 5 GHz-es tartományon belül pedig 2600 Mbps-os adatátviteli sávszélességet kínál. Hátoldalán négy darab Gigabites Ethernet port és egy Gigabites WAN port sorakozik, de a kínálatban van még egy USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy kombinált USB 2.0/eSATA port is. Utóbbiakon keresztül könnyedén hálózati adattároló rendszerré varázsolható a router, ha éppen szükséges.
A WRT32X különlegessége mégsem ez, hanem az, hogy Killer támogatással érkezik, vagyis támogatja azokat az asztali- és mobil számítógépeket, amelyeken Killer Networking sorozatú vezetékes vagy vezeték nélküli hálózati vezérlők dolgoznak. Ezeknél a rendszereknél a router segíti az adatforgalom adatcsomagjainak hatékony továbbítását: a fontos csomagok magasabb prioritást kapnak, így a különböző játékok alatt csökkenhet a késleltetés, a 4K-s adatfolyamok fogadása és továbbítása pedig ugyancsak zökkenőmentesebb lehet. A router stabil, nagy teljesítményű vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatot kínál, ami nem csak a gamerek számára jöhet jól.
A Linksys újdonsága természetesen többféle üzemmódban is működik, hiszen nem csak útválasztóként, hanem hozzáférési pontként, vezetékes vagy vezeték nélküli hídként, illetve jelismétlőként is bevethető. Az újdonságra akár OpenWRT vagy DD-WRT szoftvert is elérhető. Persze ebben az esetben a Killer Networking támogatásnak búcsút kell mondani, de ugye valamit valamiért. A Linksys WRT32X várhatóan tavasszal lesz elérető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 330 dollár lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Asagrim
2017.01.09. 10:42
Shockwave te vagy az?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LGx
2017.01.09. 13:47
"A játékosokat veszi célba az új Linksys router"

azt hittem lesz rajta LCD kijelző, mert a hardver már simán elfuttatja a Doom-ot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa LGx
2017.01.09. 14:17
Nem, de vannak rajta *színes csíkok* és át tud alakulni transformers dinoszaurusszá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!