iPon Hírek

CES 2017: Appfuttatásra hitelesített microSD a SanDisktől

Dátum | 2017. 01. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Western Digital Corporation égisze alá tartozó SanDisk kitett magáért az idei CES-en. A vállalat lerántotta a leplet a valaha volt leggyorsabb pendrive-ról, és elsőként mutatott be olyan memóriakártyát, amelyen már az A1 piktogram is szerepel (az SD kártyák osztályozásáról ebben a cikkünkben lehet bővebben tájékozódni). Az újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek, de bizony komoly árat kell majd értük fizetni. SanDisk Ultra 256 GB microSDXC UHS-I A1 Először ismerkedjünk meg az új jelöléssel illetett memóriakártyával. Az SD Association november végén jelentette be, hogy az eddig megszokott minősítéseken felül már egy újabb osztályozás is lesz a memóriakártyák számára. Az Application Performance Class 1, röviden A1, azokat a memóriakártyákat jelöli, amelyek teljesen alkalmasak arra is, hogy programokat telepítsenek rá a felhasználók, szóval megállják a helyüket akár a csúcskategóriás okostelefonokban is. Az SD Association szervezet meghatározása szerint ehhez a plecsnihez tartós terhelés mellett is tartania kell a microSD-nek legalább 10 MB/s-os sebességet, és ami ennél is fontosabb, hogy a véletlenszerű olvasási IOPS érték minimum 1500, a véletlenszerű írás pedig legkevesebb 500 IOPS legyen. A megújult SanDisk Ultra 256 GB microSDXC ezeket biztosan teljesíti, pontosabban viszont nem számolt be az IOPS teljesítményről a vállalat. Kiderült azonban, hogy az adattároló olvasási sebessége elérheti a 95 MB/s-ot.
Jár az újdonság mellé a SanDisk Memory Zone alkalmazás is, ami itt tényleg nagyon jó szolgálatot tehet. Ez az applikáció segíteni fog a memóriakártyán tárolt fájlok rendszerezésében és áttekintésében, illetve akkor is segítségül hívható, ha a mobilról a microSDXC-re kell adatokat átmozgatni. A SanDisk Ultra szériás kártya rendkívül strapabíró lesz, no, nem a fizikai behatásokkal szemben mutatkozik majd ellenállónak, hanem a vízzel, a hőmérséklettel (-40 – 85 ºC), a rezgésekkel és a röntgensugarakkal. A csomagolása tartalmazni fog egy SD kártya átalakítót is. Az apró kártya kereken 200 dollárba fog kerülni, és még ebben a hónapban kapható lesz. SanDisk Extreme PRO 256 GB USB 3.1 Solid State Flash Drive A SanDisk elmondása alapján ennél gyorsabb pendrive-ot nem hordott még a hátán a föld. Az olvasási és az írási sebesség közel azonosnak ígérkezik az újdonságnál, de azért egy kis előnye még mindig akad az olvasási tempónak, ami 420MB/s-os lett, míg az írásnál 380MB/s jelenti a plafon. Bár ahogy a nevéből kiderül, 256GB-os az újdonság, a jövőben érkezhetnek más mérettel is tagok a családba.
A SanDisk szakemberei úgy érték el ezt a rendkívüli tempót az SanDisk Extreme PRO adathordozó esetében, hogy gyakorlatilag egy SSD meghajtót ötvöztek egy hagyományos pendrive-val, erre utal a termék elnevezése is. Az apróság háza alumíniumötvözetből készült, ami prémiumérzést garantál, és egyben védelmet nyújt a mindennapos fizikai behatásokkal szemben. A SanDisk lehetőséget garantál a vásárlóknak a RescuePRO Deluxe program használatára, amivel alkalomadtán elveszett vagy véletlenül törölt adatokat lehet helyreállítani. És jár az adathordozóhoz a SanDisk SecureAccess szoftver is, ez pedig 128 bites AES titkosítás használatára nyújt opciót. A jelszavas védelem után a felhasználó biztonságban tudhatja majd az eszközön tárolt összes adatát. A SanDisk Extreme PRO 256 GB USB 3.1 Solid State Flash Drive neve mellé 180 dolláros árcédula kerül majd, és heteken belül kapható lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!