iPon Hírek

CES 2017: Elkészült a világ első okos hajkeféje

Dátum | 2017. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Withings és a L’Oréal szakemberei kifejlesztették a hajkefék legújabb generációját: elkészült az okos hajkefe, amit roskadásig pakoltak szenzorokkal, sőt, még egy mikrofont is elrejtettek a sörték között, hogy még pontosabb képet adhasson a haj állapotáról és az egyén fésülködési technikáját is hatékonyan osztályozhassa.
A Kérastase Hair Coach Powered by Withings névre keresztelt okos hajkefe a L’oréal Research and Innovation Technology Incubator nevű részlegében készült, ami a Google X divíziójához hasonlít: sok érdekes technológia és eszköz fejlesztése zajlik itt, ám nem mindegyikből lesz végleges termék, de a munka során szerzett tapasztalatokat később felhasználhatják.
Az okos hajkefe a kísérleti fázisból kilépve önálló termékké vált, így hamarosan kereskedelmi forgalomban is kapható lesz. Érdekessége, hogy sok-sok érzékelővel figyeli fésülködés közben a hajat: vannak benne háromtengelyes nyomásmérők, amelyek a fejbőrre gyakorolt nyomás erősségét mérik, de giroszkópot, gyorsulásmérőt, mikrofont és vezetőképesség-mérőt is elhelyeztek rajta, így elég komplex képet ad a haj állapotáról. Fésülködés után a rendszerhez járó okostelefonos alkalmazás segít a begyűjtött adatok kiértékelésében, ami tippeket is ad a helyzet javítására.
Az okos hajkefe a beépített érzékelők alapján osztályozza, milyen hatásfokkal fésülködünk. A giroszkóp és a gyorsulásmérű a mozdulatok gyorsaságát és irányát figyeli, a mikrofon a haj állapotát és a fésülködési mintákat diagnosztizálja, a vezetőképesség-mérő a haj nedvességtartalmát méri, a háromtengelyes terhelésmérők pedig a fejbőrt érő nyomás nagyságát regisztrálják. Az érzékelőkkel és a mikrofonnal a haj töredezettségét és repedezettségét is vizsgálja az okos hajkefe.
Ha a fésülködést befejeztük az okostelefonos alkalmazás rövid összesítést követően osztályozza a fésülködés minőségét, de a kócosság szintjével, a haj szárazságával, a fésülködés ritmusával és a fejbőrre gyakorolt nyomás nagyságával kapcsolatban is ad némi információt. Annak érdekében, hogy a haj minőségét és a fésülködés hatásfokát javíthassuk, tippekkel segít az alkalmazás, az eredmények pedig fésülködésről fésülködésre nyomon követhetőek, így látható, sikerült-e megfogadni a tippeket, vagy sem.
Az okos hajkefe várhatóan ősszel jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, illetve egyes fodrászatok is használatba vehetik majd. A Kérastase Hair Coach Powered by Withings ára picivel 200 dollár alatt lesz. A Disney hercegnők imádni fogják.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kihaennem
2017.01.06. 09:04
és azért mert érzékelők vannak rajta miért lett OKOS egy hajkefe?
Ennél nagyobb looserséget még nem hallottam mint egy ilyen hajkefe. Szánalmas ha bárkit is érdekelni fog. Már az is érdekes hogy hir értékű egy ilyen termék.

Amugy nekem van OKOS Kamerám, mert ellátták mozgásérzékelővel (mint 20 évvel ezelött is) és infra ledekkel (szintén 20 éve létezik minimum) Ettől akkor ma már OKOS KAMERA a neve?
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2017.01.06. 17:30
Már csak az okos fogkefe hiányzik a mosdóból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Laci19
2017.01.07. 04:53
Végre! Már úgy vártam, mint kisnyugdíjas a pénzespostást, + még egy kicsi.
Húúúúú minden olyan okos, már napjainkban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!