iPon Hírek

CES 2017: Frissített Pascal alapú videokártyák az EVGA-tól

Dátum | 2017. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az EVGA egyik legérdekesebb frissített Pascal alapú videokártyája, a GeForce GTX 1080 FTW2-es modell, amely már az új, iCX típusú hűtést veti be a siker érdekében, elsőként a Twitteren mutatkozott be. A szóban forgó termékről a vállalat termékmenedzsere, Jacob Freeman rántotta le a leplet, a fotókon kívül azonban semmilyen lényeges információt nem osztott meg az újdonsággal kapcsolatban.
A twitteres fotókon látható videokártya mellett több egyéb modell is feltűnt a vállalat standján, azaz úgy tűnik, a gyártó a teljes GeForce GTX 1070-es és GeForce GTX 1080-as sorozatát frissíteni fogja, hogy feledtesse a korábbi problémákat, amelyeket a VRM túlmelegedése okozott. A standon három különböző videokártya is feltűnt, így a GeForce GTX 1070 SC2 mellett a GeForce GTX 1070 FTW2, valamint a GeForce GTX 1080 FTW2 is megcsodálható volt.
Mindegyik új videokártya frissített alapokra költözött, vagyis újratervezett nyomtatott áramköri lapot kaptak. A frissített modellek magasabbak lettek, mint elődeik, a VRM áramkör pedig minden esetben két darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot. A melegedő komponensek hűtését egy új, iCX fantázianévre keresztelt megoldás végzi, ami a jelek szerint két darab ventilátort alkalmaz, egyéb műszaki paramétereit azonban egyelőre homály fedi. Az sem derült még ki, hogy a friss modellek pontosan mikor jelennek meg, milyen órajeleken ketyegnek, illetve mennyibe kerülnek majd.
Az viszont erősen valószínűnek tűnik, hogy az új modellek leválthatják a jelenlegi SC és FTW sorozatú modelleket, de még a Classified sorozat aktuális tagjait is nyugdíjba küldhetik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. TheRealTsL
2017.01.07. 23:31
Az új iCX hűtők egyik újítása, hogy a bordát már nem csak a GPU körül 4 csavar tartja, hanem körben rögzítve van az új hátlaphoz is, így sokkal masszívabb a szerkezet és valószínűleg maga a hátlap is valamelyest aktívabban részt vesz így a hőelvezetésben.
Ügyes megoldás, ahogy a névcsere is, az ACX-es (erősen túllihegett, de a hírnévnek káros) malőr után.

Az első két képen pluszban azért elég feltűnő az EVGA CPU hűtő blokk, ami pedig egy zsír új vízhűtő AIO rendszer, Asetek pumpával, akár gyorscsatlakozós felépítéssel, többféle radiátormérettel, érdekes felépítésű új ventilátorokkal. Kíváncsi leszek rá, hogy teljesítenek majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. piter TheRe...
2017.01.08. 08:06
Azert az alaplap sem rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Chrematori...
2017.01.08. 11:22
Hát, mondjuk én egy 1080 FTW Gaming Hydro Copper t tervezek, nekem bőven megfelel az is De ha mondjuk újabb szériát kezdenek, és WB s kártyák is lesznek, persze rövidebb PCB vel, annak abszolúte örülnék, 26,7 centi így is a HC verziójuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. 5hR3kY
2017.01.08. 17:17
Mondjuk úgy feledtethetnék a problémát ha visszahívnák a hibás szériát, és a problémás példányokat cserélnék. Ezzel hogy utólag kiadnak normálisan működő példányokat, csak azt érik el, hogy senki nem fog csípőből újonnan megjelenő EVGA kártyát venni, hanem megvárja a teszteket, és talán majd utána.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. thestock 5hR3k...
2017.01.08. 18:51
Ha jól emlékszem ingyen biztosítottak "javító készletet" azoknak akiknek gond volt a kártyájával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. B_Real thest...
2017.01.08. 21:37
Tehát javítsa meg mindenki magának? Kedves gesztus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. TheRealTsL
2017.01.08. 22:44
5 percig tart, egy csavarhúzó kell hozzá. Arról nem is beszélve, hogy eleve elő sem jön a dolog, csak direkt erőltetve. Épp ezért írtam, hogy túl van lihegve, leginkább olyanok által, akik még messziről sem láttak EVGA terméket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. xcomman TheRe...
2017.01.08. 23:38
Hát, havernak leégett erőltetés nélkül is.. Legjobb az egészben, hogy én bíztattam arra, hogy ftw-t vegyen, mivel a classified nem volt még kint Remélem másik ismerősömnél még egyben van. Nem arról van szó, hogy nagy művelet, mert raktam már fel két backplatet is a régi 780-asaimra, cseréltem rajtuk pasztát meg egyebek, de az saját felelősségre ment. Itt meg elba**tak valamit (250.000 Ft-ról beszélünk), majd adnak rá megoldást (bios, javító készlet), de a saját felelősségedre csináld. Nem mindenki tudja megoldani és nem is akarja jó esetben. Neked megy, a másik 1000 embernek nem. Sőt, sztem a fórumot sem nézi a legtöbb vevő és a terméket sem regisztrálja be a neten, hogy értesítést kapjon a hibákról. Nekik majd jön a meglepetés, ha kifogtak egy rosszabb darabot.

Btw, én is megvárnám még megsül Nem játszanék rá, mert a tökömnek se lenne kedved futározni meg gariztatni, de nem is lenne a cserénél probléma.. Imádom őket, az alaplapjaikat, tápokat, gpukat, de ezt most rosszul kezelték. Szerencsére founderst vettem (samsung ramos), így kimaradtam minden jóból ami ebbe a szériába belecsúszott. Ritkán hibáznak, továbbra is kitartok mellettük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. commodore
2017.01.09. 03:01
Vajon a memória légrés problémát is javították?
(https://ipon.hu/hir/nagyon_melegszenek_az_evga_egyes_videokartyai/38983 10.hozzászólás.)

Én szerintem nagyon jól elleszek a régi kártyámmal is.
Szétszedtem. Újrapasztáztam. Kicseréltem a hővezető lapokat, így már remélhetőleg a memória sem fog túlmelegedni.
Természetesen nem a javító készletet használtam. Bár így lehet hogy ugrott a garancia...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock B_Rea...
2017.01.09. 07:05
Pár csavarról beszélünk, nem kell a művelethez mérnöknek lenni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. B_Real
2017.01.09. 11:04
Mindkettőtöknek szól: Valaki azt sem akarja megcsinálni (szerintem érthető módon). Nehogy már egy negyed millió forintos VGA-nál még nekem kelljen mókolni, hogy megfelelően működjön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock B_Rea...
2017.01.09. 12:11
Én meg inkább megoldom 5 csavarral mint hogy küldözgessem a kártyát. Volt már 3-4 hétig videókártyám gariban, örültem volna hogy ha otthon megoldhatom...de ez parttalan vita, kinek mi fekszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!