iPon Hírek

CES 2017: Hátrahajtható kijelzővel jön a Dell új noteszgépe

Dátum | 2017. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Dell egy új konvertibilis noteszgépet indított hódító útjára, amely az Infinity Display XPS 13-as modell alapjait viszi tovább egy kis csavarral: speciális zsanérjainak köszönhetően kijelzője akár 360 fokban is hátrahajtható, ha szükséges.
Az új XPS 13-as konvertibilis noteszgép háza ugyanúgy szálcsiszolt alumíniumból és szénszálból készül, mint hagyományos, kagylóhéj-dizájnnal rendelkező XPS 13-as társáé, sőt, a 13,3 hüvelykes IGZO IPS alapú panel is ismerős lehet már korábbról. A szóban forgó kijelző érintő támogatással érkezik, méghozzá kétféle felbontásban: az egyik opció 1920 x 1080 pixeles, a másik pedig 3200 x 1800 pixeles. Alapértelmezetten a Full HD panelt kapjuk, ami takarékosabban bánik az akkumulátorral, nagyobb felbontású társa viszont élesebb és részletesebb képet tár nézője elé, hála a 276 PPI-s képpont-sűrűségnek. Az érintőkijelző active digitizer támogatással érkezik, a külön elérhető digitális tollal pedig 2048 nyomásszint megkülönböztetésére nyílik mód, ami precíz rajzolásra is lehetőséget ad.
Processzor terén kétféle választás van, hiszen az újdonság Core Y sorozatú, Kaby-Lake alapokon nyugvó modellekkel lesz elérhető. Az alapmodellhez a Core i5-7Y54-es processzor jár, de kérhető helyette a Core i7-7Y75 is, rendszermemória terén pedig alap esetben 4 GB-nyi LPDDR-1866 MHz-es megoldással találkozhatunk. A Dell hivatalos weboldala szerint természetesen 8 GB-os opció is rendelkezésre áll.
Az adatok tárolásáról 128 GB-os, 256 GB-os vagy 512 GB-os PCIe alapú tárhely gondoskodhat, a kommunikációs képességeket pedig az Intel 8265-ös kártya biztosítja, ami a 802.11ac WiFi támogatáson felül Bluetooth támogatást is nyújt. Érdekesség, hogy a normál XPS 13-as noteszgép még Killer NIC vezérlőt használt. A csatlakozók között már csak USB-C portok találhatóak és a Thunderbolt 3 támogatásról sem kell lemondani. Szerencsére microSD memóriakártya-olvasót, illetve 3,5 milliméteres jack audió csatlakozót is kapunk, viszont aki Type-A USB portra vágyik, a mellékelt adaptert kell használnia – vagy dokkolót kell vennie. Az alapfelszereltség része még egy Windows Hello támogatással ellátott ujjlenyomat-olvasó is jelen van. Az Infinity Display kijelző miatt a webkamera nem túl szerencsés pozícionálása most is problémát okozhat, de sátor üzemmódban így is használható lesz az egység.
A Dell újdonsága 46 wattórás akkumulátort kapott, így az eredeti XPS 13-hoz hasonlóan remek üzemidővel bír. Az újdonság 15 órányi akkumulátoros üzemidőt kínál, Netflix tartalmak nézegetésekor pedig 13 óráig bírja egyetlen teljes akkumulátortöltéssel. Az új konvertibilis noteszgép meglepően vékony, ugyanis házának vastagsága 8 és 13,7 milliméter között helyezkedik el, tömege pedig nem több 1,24 kilogrammnál. A Dell XPS 13 2-in-1 passzív hűtéssel érkezhet, azaz teljesen hangtalanul dolgozhat. A termék alapára 999 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!