iPon Hírek

CES 2017: Kaby Lake alapú RoG PC-k ASUS-módra

Dátum | 2017. 01. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS a CES 2017-re több frissített RoG sorozatú asztali számítógéppel is készült, amelyek között igazán érdekes példányok is vannak. VivoPC X
Ilyen például a VivoPC X, amelynek játékkonzol méretű házában erős hardver lapul ahhoz. A 259,8 milliméter széles, 279,9 milliméter hosszú és 75,94 milliméter magas ház belsejében egy egyedi tervezésű, Intel HM175-ös lapkakészlettel ellátott alaplap lakik. Fedélzetére egy négymagos, 45 wattos TDP kerettel gazdálkodó Core i5-7300HQ processzor került, amely 2,5 GHz-es alap- és 3,5 GHz-es maximális Turbo Boost órajelen üzemel. Rendszermemóriából 8 GB-nyi DDR4-2133 MHz-es RAM áll rendelkezésre, az adatok tárolását pedig maximum 512 GB-os SATA SSD-re, illetve maximum 2 TB-os 2,5 hüvelykes mobil merevlemezre lehet bízni – utóbbi 7200-as percenkénti fordulatszámon üzemel.
A barátságos alapok mellett egy GeForce GTX 1060-as videokártya is a kínálat részét képezi, így a rendszer magabiztosan megbirkózik az 1080p-s játékokkal. Videó kimenetek terén két darab HDMI2.0b és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozóra számíthatunk, azaz akár több monitorból álló megjelenítő rendszer is építhető az apróság köré.
A fedélzeten van még Intel gyártmányú, 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.1-es vezérlőt egyaránt tartalmazó bővítőkártya, de a GbE vezérlő sem hiányzik a sorból, az audió vezérlő szerepét pedig egy 5.1-es megoldásra osztották – utóbbihoz Sonic Suite szoftver is jár. A GR8 II alá pozícionált apróság egyedi hűtést kapott, tápellátásáról pedig egy külső tápadapter gondoskodik, amely 230 wattos teljesítményt nyújt. Csatlakozók terén négy darab USB 3.0-s és két darab USB 2.0-s portra számíthatunk, USB-C port azonban nem áll rendelkezésre, de az alaplap tartalmaz még egy további USB 2.0-s tüskesort is. Bővíthetőség terén túl sok mozgástér nincs, hiszen a GPU és a CPU is az alaplapra forrasztva érkezik, de ez ebben a kategóriában aligha meglepő.
Az ASUS VivoPC X modellje előtelepített Windows 10 operációs rendszerrel kerül az üzletek polcaira, megjelenésére azonban márciusig kell várni. Az újdonság alapára 799 dollár lesz. Jönnek a RoG sorozat Kaby Lake alapú újdonságai
Aki nagyobb teljesítményre vágyik, választhatja a RoG sorozat egyik legkomolyabb tagját, a GT51CH modellt, amelynek háza egy szorzózár-mentes Core i7-7700K processzort rejt, méghozzá 64 GB-nyi DDR4-2800 MHz-es rendszermemória társaságában. Hogy a GPU teljesítmény is elegendő legyen, két darab GeForce GTX 1080-as videokártya dolgozik az alaplapban, természetesen SLI módba kapcsolva. Az egyszerű tuningról az ASUS Aegis III tuning rendszere gondoskodik, így nagyon egyszerűen és gyorsan lehet extra teljesítményhez jutni. Az alaplap egyébként az RGB LED alapú világításon felül tartalmaz néhány M.2-es slotot is, amelyekkel akár M.2 SSD alapú RAID konfiguráció is kiépíthető. A figyelemfelkeltő dizájnnal rendelkező ház előlapján még egy USB-C port is található, ami gyorstöltő funkcióval is rendelkezik.
Egy szinttel lejjebb a RoG GD30 tanyázik, amely cserélhető előlapi panellel büszkélkedik: a csomag egy fekete és egy fehér panelt tartalmaz, így igény szerint bármikor bármelyik használható, hangulattól függően. Ez a konfiguráció többféle opcióval érkezik, így akár Core i7-es processzorral és GeForce GTX 1080-as videokártyával is elérhető lesz. A ház ráadásul remekül szellőzik majd, hiszen mind az előlap mögött, mind pedig a ház alján nagyméretű rendszerhűtő ventilátorok kaptak helyet, amelyek rengeteg levegőt mozgatnak meg, halkan.
A következő a sorban a RoG G20CI, amely már csak 9,5 literes űrtartalommal bír, de igen ütős hardvert rejt, ami akár VR felhasználásra is alkalmassá teszi. Processzorból egy Core i7-7700-as modell, videokártyából pedig egy GeForce GTX 1080-as példány fogható munkára. A pici ház és a szűkös légtér ellenére a hűtés nem lesz hangos: az ASUS szerint a G20CI üresjáratban mindössze 22 dB(A) zajszintet generál. Ennél persze jóval zajosabb lesz a rendszer, ha alaposan leterheljük, de hogy mennyire, az majd az első független tesztekből derül ki.
A sort egy apró különlegességgel, a RoG GR8 II-vel zárjuk, ami már csak 4 literes űrtartalmú házat kapott, ennek ellenére itt is elég erős hardver áll rendelkezésre. A processzor szerepét egy hetedik generációs, Core i7-es modellre oszthatjuk, videokártyából pedig egyedi felépítésű GeForce GTX 1060-as modellt rejt a fedél. Az akár 32 GB-nyi rendszermemóriával is felszerelhető apróság belsejében egy M.2-es SSD és egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os meghajtó számára van hely.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Laci19
2017.01.10. 12:24
A Vivo PC X nem is rossz ebben a kategóriában, na de 230.000 ft-ért már sokkal jobbat rakok össze, ami ráadásul nem "eldobható" kivitel. Még ha járna hozzá a monitor és a beviteli eszközök is..
A hangchipről ez van a cikkben: az audió vezérlő szerepét pedig egy 5.1-es megoldásra osztották – utóbbihoz Sonic Suite szoftver is jár Hát ebből ugye nem tudtunk meg sokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pendra37
2017.01.10. 17:09
Nem ertem ezeket a mini PC jellegu dolgokat miert emlegetik az asztali gepek kozott. Ez egy laptop amit nagyobb tokba tettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock Pendr...
2017.01.10. 21:24
Ha jól látom kijelző nélkül alkot teljes gépet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!