iPon Hírek

CES 2017: Különlegességek a Dell standjáról

Dátum | 2017. 01. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Dell Canvas 27: A Surface Studio ötletes kihívója A Dell már tavaly utalt rá, hogy hamarosan bemutat egy Surface Studio riválisnak szánt rendszert, ami még a Surface Studio mágikus tekerentyűjéhez hasonlító, Totem nevű eszközt is kap. A kész termék egy lenyűgöző megoldás lett, ami elsősorban a professzionális felhasználókat veszi célba a maga 27 hüvelykes képátlójú kijelzőjével.
Míg a Surface Studio egy komplett PC, addig a Dell Canvas 27 már inkább egy nagyra nőtt érintőkijelzős kiegészítőnek tekinthető, ami szinte bármilyen rendszerhez kapcsolódhat az ultravékony noteszgépektől egészen a combos asztali munkaállomásokig. A 27 hüvelykes képátlójú panel 20 pontos érintő támogatással érkezik, natív felbontása pedig 2560 x 1440 pixel – a hatalmas képterület jóvoltából akár két felhasználó is hozzáfér az asztalon fekvő termékhez. A Dell Canvas 27 alapvetően asztalra fektetve használható, de a hátoldalán elhelyezett kis támasztékkal némi döntésre is van mód. A panelt elég vastag káva veszi körül, így a teljes termék nagyobb, mint egy klasszikus 27 hüvelykes monitor – olyan, mint egy beépített kijelzővel ellátott munkaasztal.
A fotó- és videószerkezstésre, rajzolásra, tervezésre, művészi feladatokra és sok egyéb dologra bevethető Canvas 27 mellé kapható egy Totem névre keresztelt kis kör alakú kiegészítő, ami megfelelő szoftveres támogatás esetén sok extrát nyújt. A Totem tekergetésével elővarázsolható a színpaletta, de különböző egyéb menüket és funkciókat is kényelmesen, gyorsan elérhetünk rajta keresztül, így a munka alaposan felgyorsítható.
A szinte bármilyen Windows 10-es eszközzel kompatibilis Dell Canvas 27 várhatóan március 30-án válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 1799 dollárról indul. Dell XPS 27AIO: Erős hardver, sok hangszóró Az egybegépek többnyire kompromisszumos audió rendszert használnak, amit érdemes külön hangszóró-szettel kiváltani, ha minőségi, erőteljes, tiszta hangzásra vágyunk. Persze azért ellenpélda is van szép számmal, az egyik a friss Dell XPS 27 AIO, amely nem kevesebb, mint tíz hangszóróval rendelkezik. Ezek közül hatot a kijelző alatti sávban helyeztek el, de van két rejtett hangszóró is, amelyek lefelé sugároznak, további kettőt pedig a ház egyéb részein rejtettek el. A teltebb, erőteljesebb mélyhangokról a hangfalak reflexnyílásához hasonlító megoldás gondoskodik, a tízhangszórós rendszer pedig csatornánként 50 wattos zenei teljesítményt nyújt – ha hihetünk a marketing anyagnak.
Az audió rendszer megtervezésében szerepet kapott a Grammy-díjban részesített zenei producer, Jock Joseph Puig is, aki alapos munkát végzett. Ennek eredményeként az új egybegép kétszer hangosabb, mint az Apple 27 hüvelykes iMac-je és tízszer több basszust nyújt, mint a HP Envy 27-ese. Noha ezek a számok jól hangzanak, azt majd az első tesztek fogják eldönteni, hogy hangminőség terén is olyan nagy durranás-e a speciális hangrendszer, mint ahogy azt a gyártó állítja.
A különleges audió rendszer mellé kellően ütős hardver társul. A kijelző szerepét egy 4K-s IPS panelre osztották, ami akár érintő támogatással is elérhető lesz – utóbbi esetben az állvány nagyobb mértékben is dönthető lesz, hogy kényelmesebben használhassuk a rendszert. Az érintőkijelző esetében 300 cd/m2-es, a hagyományos panelnél pedig 350 cd/m2-es maximális fényerősségre kell felkészülni – az Adobe RGB színterét azonban mindkettő 100%-ban lefedi. A széles betekintési szögekkel rendelkező panel mögött egy Core i5-6400-as vagy egy Core i7-6700-as processzor teljesíthet szolgálatot, vagyis egyelőre Skylake sorozatú modellekkel kell beérni. Rendszermemóriából akár 32 GB-nyi is kérhető, ami 4 memóriafoglalatban kaphat helyet, a processzorba integrált videó vezérlő mellé pedig akár AMD Radeon R9 M470X videokártyát is szerelhetnek, ha szükséges. A csúcsmodell Radeon M485X videokártyával is elérhető, igaz, akkor már 2699 dolláros árral kell számolni. Adattárolás terén többféle opció is rendelkezésre áll: választható akár 2 TB-os SATA 6 Gbps-os SSD vagy HDD, de igény szerint 1 TB-os M.2-es SSD-vel is felszerelhető a rendszer.
A csatlakozók között minden megtalálható, amire csak szükség lehet. A sort két darab USB-C port nyitja, amelyek Thunderbolt 3 vezérlőre kapcsolódnak, de rajtuk kívül HDMI videó kimenet, Gigabites Ethernet port, SD memóriakártya-olvasó és öt darab USB 3.0-s port is jelen van a fedélzeten. A vezeték nélküli kommunikációt 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.0-s vezérlő segíti, a konfiguráció mellé pedig egér és billentyűzet is jár. A Dell újdonsága a gyártói webshopban már elérhető, ahol 1499 dolláros alapáron lehet hozzájutni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!