iPon Hírek

CES 2017:Lenyűgözően pontos tollal jön a Wacom Intuos Pro

Dátum | 2017. 01. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Wacom a grafikusok számára tervezett termékei révén vált népszerűvé, és ezúttal is egy nekik szóló újdonsággal ismerkedhetünk meg az új Intuos Pro család alakjában. A Cintiq termékvonallal ellentétben az Intuos modellek megfizethetőbbek a felhasználók számára, és a most bemutatásra kerülő újdonságok is viszonylag költséghatékonyak lettek – legalábbis amennyiben a Wacom kínálatát vesszük alapul.
A Consumer Electronics Show keretében reflektorfénybe állított Intuos Pro digitalizáló tábla önmagában nem használható hatékonyan, hiszen nincsen saját kijelzője, de könnyedén lehet hozzá csatlakoztatni megjelenítőt vagy akár egy laptopot is, attól függően, hogy éppen milyen célra szeretné használni a tulajdonosa. Ez különbözteti meg leginkább ezt az újdonságot a Cintiq modellektől, amik már hibrid kialakításuknak hála önállóan is képesek a munkára. Az Intuos Pro legfontosabb újításának a friss érintőceruza tekinthető. A digitális tollak tekintetében a Wacom mindig is az élen járt, mobil- és tabletgyártók is szövetkeztek az elmúlt években vele, csak hogy alkalmazhassák a technológiáját; és a Pro Pen 2 sem fog csalódást okozni. A Wacom új fejlesztése több mint nyolcezer (8192) különböző nyomáspont megkülönböztetésére képes a használata közben, így szinte kiemelkedő természetességgel érzékeli a tollat az Intuos Pro. A vállalat elmondása szerint nagyon kellemes élményt nyújt majd a páros a jövendőbeli tulajdonosok számára.
Az Intous Pro nincs híján a programozható ExpressKeys nyomógomboknak, amiknek a funkcióját úgy állítja be a felhasználó, ahogy számára az a legkényelmesebb, továbbá az intuitívabb használatot segítő Touch Ring is jelen van az eszköz keretén. Természetesen támogatja a több érintéses vezérlést is, így még szabadabban lehet használni. Akárcsak a korábbi Intuos Pro modell, a Wacom aktuális megoldása is több méretben, egészen pontosan két változatban lesz megvásárolhatóak. A Medium, vagyis a közepes szerkezet 338 x 219 x 8 milliméteres térfogatban öltött testet, amihez egy 224 x 148 milliméteres aktív felület kapcsolódik. A nagyobbik gépezet pedig 430 x 287 x 8 milliméteres vonalakkal határolható körül és 311 x 216 milliméter az aktívan kihasználható területe – vagyis ez már egy kicsivel nagyobb, mint a szabványos A4-es lap mérete. Az Intuos Pro Bluetooth kapcsolattal is csatlakoztatható más készülékekhez.
A Wacom bemutatott még egy olyan változatot is ebből az eszközből, amit már rendesen, papírral is lehet használni. Az Intuos Pro Paper Edition kapott egy megbízható becsíptetős papírrögzítőt, ennek köszönhetően soha nem kell majd azzal a bosszantó ténnyel szembesülni egy rajz digitalizálásakor, hogy a végén már néhány milliméterrel elmászott a helyéről az adott lap. Ehhez járni fog egy speciális toll is, a Wacom Finetip Pen, amivel még jobb élmény érhető el. A készülék ilyenformán önmagában is használható, akár 200 rajzot is el tud tárolni az Intuos Pro. Az Inkspace alkalmazás pedig lehetővé teszi, hogy a dizájnereknek ne kelljen felesleges köröket futni, hogy más helyeken is elérhetőek legyenek a digitalizált dokumentumaik. Azonnal lehet a Wacom felhős szolgáltatásába menteni a dolgokat.
A Wacom Intuos Pro két kivitele között jelentős lesz az árkülönbség, szóval a vásárlónak jól meg kell majd fontolnia, melyik modell mellett teszi le a voksát. A közepes változat 380 euróba fog kerülni, a nagyméretű pedig már 530 eurós áron válhat elérhetővé. A Wacom Intuos Pro Paper Edition pedig még többet, 430 és 600 eurót kóstál majd. Ezek az újdonságok még ebben a hónapban a boltok polcain landolnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!