iPon Hírek

CES 2017: PC-n és Mac-en is elérhető lesz a GeForce Now

Dátum | 2017. 01. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia magyar idő szerint hajnalban megrendezett előadásától sokat vártak a játékosok, ugyanis a pletykákból kiindulva abban reménykedtek, hogy elrajtolhat a várva várt GeForce GTX 1080 Ti. Erre nem került sor, helyette az önvezető autók kapták a főszerepet, plusz a 4K HDR támogatással ellátott Shield is bemutatkozott, és újra fókuszba került a GeForce Now szolgáltatás. Az Nvidia szerint manapság több, mint egymilliárd számítógép-felhasználó rendelkezik olyan konfigurációval, ami nem elég jó játékra. De mi lenne, ha ezeket a rendszereket is alkalmassá lehetne tenni rá, mondjuk egy felhő alapú szolgáltatással, amit igény szerint lehetne használni? Erre szolgál a GeForce Now, ami szinte bármilyen PC-t vagy Mac-et gamer rendszerré varázsol, hála a felhő alapú szolgáltatásnak, ami a számítási feladatokat egy távoli szerverrel végezteti el, a végeredményt pedig a felhasználó gépére streameli. A szolgáltatás keretén belül az előfizető gyakorlatilag egy GeForce GTX 1080 alapú virtuális gamer PC erőforrásait bérelheti ki magának. A GeForce Now használatához 25 Mbps-os vagy magasabb sávszélességgel működő internetkapcsolatra lesz szükség.
A GeForce Now a Steam és az Origin kínálatában megvásárolt játékokkal egyaránt használható lesz, renderelésüket pedig távoli Pascal alapú szerver végzi. A GeForce Now alig 15 másodperc alatt elindulhat, néhány másodperc múlva pedig a személyes Steam fiók is elérhetővé válik. A kiválasztott játékot a felhasználói kezelőfelületen keresztül kényelmesen és gyorsan meg lehet vásárolni, ha szükséges, egy percen belül pedig a játék is megkezdődhet. A helyi PC-re nem kell letölteni semmilyen játékot, valamint telepítésre sincs szükség – ez a távoli szerver feladata. A kész videó folyam a felhasználó számítógépén jelenik meg, az irányítás pedig minimális késleltetéssel történik (megfelelő internet elérés esetén persze).
A kényelemnek és a távoli szerver használatának azonban megkérik az árát: 20 órányi játék 25 dollárba kerülhet, de a felbontás és a részletesség emelésével kevesebb játékidő fér majd az említett összegbe. Sávos rendszerben, felbontás és részletesség alapján kell majd fizetni, de a pontos paraméterekre egyelőre nem derült fény, valamint arra sem, konkrétan hogyan számolják a játékidőt. Az biztos, hogy a fenti előfizetési díjon felül az adott játékot is meg kell vásárolni, amennyiben még nem vettük meg – ezt feltétlenül szem előtt kell tartani. A GeForce Now szolgáltatás korai változata márciustól lesz elérhető, akkor remélhetőleg további részletekre is fény derül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. katt777
2017.01.05. 10:22
Hű, de jó nekem! Megveszem a játékot (ja, nem is vettem meg, hiszen nálam nincs), aztán még folyamatosan nyelik a pénzemet, ha játszani akarok, az adataim meg ömlenek az összes kapcsolt cégbe (és még azokon is túl). És ezért én fizetem rá a gatyámat!
Az az érzésem, hogy egy 3-4 évig az embert kiszolgáló 1080 és egy alá való gép olcsóbb, de az idióták úgysem számolnak addig.
Aztán "minimális" késleltetés, amit kizárólag azért vesznek bele majd az EULA-ba, hogy ne kelljen semmit visszatéríteniük, ha folyton lelőnek, stb.
Ekkora f.szságot!
A jenkik IQ-ját ismerve nem kétlem, hogy nagy sikere lesz.
Szegény Markus Wolfff!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. RaimiHS
2017.01.05. 10:29
Vicc kategória
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Derivel
2017.01.05. 11:10
Ennyiért nem éri meg. Akkor már inkább a Shield-es változat, ahol havi 8 dollárért 66 játékot kapunk, amikért nem kell külön fizetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomchee
2017.01.05. 14:12
Ha azt vesszük, h 500 Dollárból, már lehet venni egy tisztességes kezdő Gamer PC-t monitorral, amit legalább 2évig használhatsz, hát ez a legrosszabb biznisz amiről valaha halottam. (Ha csak 1366*768 as monitorral veszed akkor meg legalább 4 évig).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!