iPon Hírek

CES 2017: Új gamer perifériákkal erősít a HyperX

Dátum | 2017. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Kingston önálló divíziójaként működő HyperX illetékesei több újdonságot is tartogattak az idei CES-re, amelyek között egyebek mellett egy új egér, egy új gamer headset és két új gamer billentyűzet is lapul
A gamer billentyűzetek közül kétségkívül a HyperX Alloy RGb Gaming Keyboard a legérdekesebb, ugyanis ez a modell meglehetősen strapabíró kivitelben, fémötvözetből készített kerettel érkezik, így a legextrémebb csatákat is átvészelheti. Az elegáns, letisztult dizájnnal rendelkező billentyűzet természetesen RGB LED alapú, ízlés szerint konfigurálható, különböző effekteket is felvonultató háttérvilágítást kapott, ami különleges megjelenést kölcsönöz neki. A sorból a dedikált multimédiás gombok sem hiányoznak, sőt, a jobb felső sarokban még egy görgős hangerőszabályzót is elrejtettek. Arról egyelőre nem árultak el semmi az illetékesek, hogy a színes világítással dolgozó billentyűk pontosan milyen mechanikát kaptak, de erre még bőven lesz idejük, hiszen az új billentyűzet majd csak a harmadik negyedév folyamán válik elérhetővé.
A második billentyűzet már azokat a játékosokat veszi célba, akiknek nincs szükségük színes fényárra, de a háttérvilágítást azért igénylik, valamint a strapabíró, letisztult felépítés is szerepel a szempontjaik között. Őket a HyperX Alloy FPS Gaming Keyboard veszi célba, méghozzá a ház felső síkjából kiemelkedő, piros ledes háttérvilágítással ellátott billentyűkkel. A mechanika szerepét ebben az esetben Cherry MX Brown vagy Red kapcsolókra osztják, a helytakarékos kivitelről azonban ennél a modellnél sem kell lemondani, így kisebb gamer asztalon is kényelmesen használhatjuk. Ez a billentyűzet egy szőtt, lecsatolható USB 2.0-s kábelen keresztül csatlakozik az adott rendszerhez, opcionálisan pedig akár piros billentyűsapkák is vásárolhatóak hozzá, amelyekkel a leggyakrabban használt billentyűk válthatóak ki. Ez a billentyűzet már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig kereken 100 dollár.
Aki új egérre vágyik, és a vásárlást viszonylag költséghatékonyan szeretné megoldani, felveheti az alternatívák listájára a Pulsefire gamer egeret, amely egyszerű, letisztult dizájnnal és alap funkcionalitással áll szűk költségvetésből gazdálkodó játékosok rendelkezésére. Az ötgombos egér egy optikai szenzorral érkezik, valamint DPI váltó kapcsolót is kapott, így négyféle érzékenység közül lehet választani, akár játék közben is, meglehetősen gyorsan. A kényelmes fogásról textúrázott gumibetétek gondoskodnak, amelyek a csata hevében is jól jöhetnek, hiszen biztos fogást garantálnak. A Pulsefire egér várhatóan április folyamán rajtol el hivatalosan, listaára pedig 50 dollár lesz. A sort egy ütős mikrofonos fejhallgató zárja, ami természetesen ugyancsak a gamereket célozza. A Cloud Revolver S modell 7.1 csatornás virtuális térhangzással kecsegtet, alapját pedig két darab 50 milliméteres átmérőjű, neodímium mágnessel ellátott hangszóró adja. A 30 ohmos impedanciával dolgozó headset a szokásos 20 Hz-től 20 kHz-ig tarto frekvenciatartománytól egy picit eltér, már ami a lefedettséget illeti, ugyanis mélyhangok terén akár 12 Hz-ig is képes lemerészkedni, azaz igazán „mély” hangzást nyújt. A virtuális 7.1-es térhangzás persze csak a mellékelt USB-s kiegészítővel élvezhető, de beüzemelése legalább egyszerű: ha találunk a PC-n egy szabad portot, csak csatlakoztatjuk az eszközt és ennyi.
Az új mikrofonos fejhallgató egyébként 1 méternyi kábellel érkezik, amelynek végén négy érintkezővel ellátott mini jack csatlakozó található, így a termék kényelmesen használható okostelefonokkal vagy konzolokkal. A csomag egy 2,2 méteres hosszabbító kábelt is rejt, amely már a PC-s használatot segíti. Az USB-s audió dobozka szintén kapott némi saját kábelt, ami egészen pontosan 2,2 méter hosszú, így messzire elér, ha a headset gyári kábelét is számításba vesszük. A HyperX Cloud Revolver S mikrofonos fejhallgató 150 dolláros listaáron kerül az üzletek polcaira, megjelenésére azonban március 14-ig várni kell.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!